Sauska Tokaj

Borász neve:
Rakaczki Gábor

Cím:
3910
Tokaj, József Attila u. 2.(térkép)
Email:
tokaj@sauska.hu
Telefon:
+3647552155

Webcím:
www.sauska.hu

Ízig-vérig modern szemlélet mentén mára egyértelműen a száraz borokat jelölték meg fő profilnak. Üde fajtaborok és sauvignonok. Három számjeggyel ellátott, hordósabb cuvée-it, chardonnay-it és ezüst címkés dűlős furmintjait a dús, testes fehérborok rajongóinak ajánljuk. A pezsgőkísérletekről pedig még nem is meséltünk.   Alongside their completely modern approach, it is evident today that their main profile […]

Ízig-vérig modern szemlélet mentén mára egyértelműen a száraz borokat jelölték meg fő profilnak. Üde fajtaborok és sauvignonok. Három számjeggyel ellátott, hordósabb cuvée-it, chardonnay-it és ezüst címkés dűlős furmintjait a dús, testes fehérborok rajongóinak ajánljuk. A pezsgőkísérletekről pedig még nem is meséltünk.

 

Alongside their completely modern approach, it is evident today that their main profile is dry wine. They make fresh varietal wines and Sauvignon Blanc. We recommend the three-digit named, more oak-influenced blends and Chardonnay and the silver-label, single-vineyard Furmints for fans of opulent, full-bodied whites. And then we haven’t even mentioned the sparkling wine experiments.

Tekintse meg kínálatunkat weboldalunkon www.sauskatokaj.hu

Tokaj-Hegyalja 16 dűlőjében, 50 hektáron találhatóak.
Ezek közül kiemelt jelentőségű számunkra a mádi Birsalmás-, Köves-, Szent-Tamás dűlő, a rátkai Padihegy, Istenhegy és Középhegy. Vallatjuk a bodrogkeresztúri Medve-dűlő Furmintját és Sárgamuskotályát. A sárospataki Megyer-dűlő 30 éves szőlőiről szedjük a Zempléni Chardonnay alapanyagát, és a Király-dűlőből származik a Sauvignon blanc termése. A tokaji területek löszös talajának egyediségét a Szerelmi-, Teleki- és Szarvas-dűlők boraiban kóstolhatjuk majd.
A hagyományos Tokaji fajták mellett (Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály), telepítettünk Sauvignon blanc, Chardonnay és Pinot noir fajtákat is, melyeket 2011-ben már szüretelni szeretnénk. Eddigi tapasztalataink azt bizonyítják, hogy a világfajták és a tokaji terroir találkozása még komoly meglepetéseket tartogat.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Bor
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Skip to content