Oroszlános Borvendéglő Borház és Vendégfogadó

Nyitvatartás

egész évben 10 órától 22 óráig

Cím

3907 Tállya, Rákóczi út 23. (térkép)

Telefon

+36 47 598-888

Egyéb

American Express, Erzsébet-utalvány elfogadóhely, Maestro, MasterCard, SZÉP kártya elfogadóhely, Visa

Az Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó az egykori Szirmay-kúriában hosszú idő óta az első és egyetlen vendéglő a tokaj-hegyaljai Világörökség-településen, Tállyán. A 400 éves épület jelenlegi újjáépített valóságában is történelmi korokat idéz, polgári kultúrájával, hegyaljai stílusával a község talán legpatinásabb képét adja. Hármas szolgáltatás-komplexumunk – borvendéglőnk, borházunk és háromcsillagos kategóriájú vendégfogadónk – alapvető célja Tokaj-Hegyalja […]

Az Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó az egykori Szirmay-kúriában hosszú idő óta az első és egyetlen vendéglő a tokaj-hegyaljai Világörökség-településen, Tállyán. A 400 éves épület jelenlegi újjáépített valóságában is történelmi korokat idéz, polgári kultúrájával, hegyaljai stílusával a község talán legpatinásabb képét adja.

Hármas szolgáltatás-komplexumunk – borvendéglőnk, borházunk és háromcsillagos kategóriájú vendégfogadónk – alapvető célja Tokaj-Hegyalja és a hajdani mezőváros Tállya évszázados történelmi hagyományainak megőrzése és közvetítése – a mindinkább elterjedő modernizációval szemben –, a tokaji bor egykori jó hírének helyreállítása, valamint a borgasztronómia klasszikus értelemben vett kultúrájának kommunikálása mind a hazai, mind pedig a külföldi közönség felé. Szeretnénk, ha vendégeink nem csupán a csodálatos Zemplén ízeit tapasztalhatnák meg, hanem a helyi történelem egy darabját, különleges hangulatát is damaszttal és Hollóházi porcelánnal terített asztalainknál, kandallóval fűtött pinceborozónkban és a többszáz éves Szirmay-pincében egyaránt. A hagyományos szolgáltatásokon túl, bormenüvel, borkóstolásokkal, borvacsorákkal, bortúrákkal, és borbemutatókkal várjuk kedves leendő és visszatérő vendégeinket. Mert minden alkalomnak – akár családi, akár társadalmi-kulturális, akár civil, akár hivatalos eseményről van szó – van egy közös pontja: az a tokaji bor és a köré szövődő misztikum.

Nyelvtudás: angol, német

Étterem férőhely: Férőhelyek az étteremben: összesen kb. 60 fő (a Hollóházi teremben 18 fő, a Szirmay-teremben 30 fő, a Szalonban 6 fő), Férőhelyek a pinceborozóban: kb. 52 fő

Árak: 1 éjszaka 2 főre 12.000 Ft/2 fő/éjszaka, pótágy 1 éjszakára 3.500 Ft/fő/éjszaka; legalább 2 éjszaka 2 főre 10.000 Ft/2 fő/éjszaka, pótágy legalább 2 éjszaka esetén 3.000 Ft/fő/éjszaka. Az árak a reggelit, valamint az IFA-t és ÁFA-t is tartalmazzák.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Turizmus
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!