Világszínvonalú előadást mutattak be

A nyári szünet előtti utolsó állomása volt a Lord of the Dance turnéjának tokaji fellépése. A Michael Flatley nevéhez köthető Dangerous Games című előadás már többször körbejárta a világot, Magyarországon négy helyen mutatták be.

A világprodukciót az alkotó a turné athéni startján személyesen is megtekintette, de a többi állomáson már csak a hatalmas ledfalakon láthatta a közönség a Flatleyt, aki egy rövid tánc erejéig visszatért a színpadra. A történet az ír folklór alapjaira épül és a klasszikus jó és gonosz meséjét mutatja be. Az események kibontakozása során a Kis Lélek segít a Lordnak, a Tánc Urának megvédeni a jó embereket Don Dorcha, a Sötét Nagyúr és serege ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a kelta tánc mágiájából. Az előadásban három magyar táncos is szerepet kapott, közülük azonban csak ketten szerepelhettek, harmadik társuk sérülés miatt maradt távol a fellépéstől.

– Fantasztikus elismerés, hogy magyarként ennek a produkciónak a tagjai lehetünk. Nagyon nehéz Európának ennek a szegletéből bekerülni egy ilyen produkció, többek között azért is, mert az ír tánckultúra még mindig nem olyan elterjed, az ezt a stílust oktató tánciskolák pedig szinte nem is léteznek – mondta el Papp Zoltán táncművész. Ő maga is autodidakta módon, videókon keresztül kezdte elsajátítani a stílust, aztán feleségével és annak testvérével sikeresen felvételiztek Flatley produkciójába, amiben a rossz karakterek főszerepeit játszák. A látványos előadásban a virtuóz táncosok mellett a technika segíti az élményt, díszletek helyett LED-falakon varázsolnak különleges hangulatot a helyszínekre.

– Minden alkalommal, amikor Magyarországra jövünk nagyon jól reagál a közönség. Mind a négy helyszín teltházas volt, a fővárosban családtagjainkkal, barátainkkal is találkozhattunk. A tokaji helyszín pedig különleges, én még sosem jártam itt de elképesztő az, ahogy a Fesztiválkatlant kialakították – tette hozzá Papp-Krén Andrea. Elmondta, volt alkalma rá hogy Michael Flatleyvel együtt álljon színpadon, a próbák mellett pedig előadáson is szerepelhetett a világsztárral.

A tokaji előadásra hamar elfogyott az összes jegy, a pótszékekkel bővített nézőtéren több mint 2800 látogató tekinthette meg a világszínvonalú produkciót. A táncosok az állótapssal jutalmazott bemutatót követően szabadságra mennek, ősszel pedig Oroszországban és a Balti-államokban folytatódnak a „veszélyes játékok”.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Skip to content