Véget ért a Crescendo Nyári Akadémia

A Kulturális és Konferencia Központban tartott záró koncerttel véget ért a 13. Crescendo Nyári Akadémia. A komolyzenei mesterkurzusban két héten át 40 országból összegyűlt 60 tanár és 140 hallgató gyakorolhatott és koncertezhetett a város számos pontján.

A záró koncert előtt Siku Lóránt alpolgármester köszöntötte a művészeket és a közönséget. Azt mondta, a komolyzenei mesterkurzus már harmadszorra választotta Tokajt otthonául. Kiemelte, a nyári akadémia is tökéletes előjele annak, hogy Tokaj 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa legyen. Az alpolgármester megköszönte a tanároknak és résztvevőknek, hogy két héten át muzsikával töltötték meg Tokajt és átadta a város különdíjait is.

A Crescendo Nyári Akadémián, amelynek idei témája a Szentlélek volt 40 ország 60 tanára és 140 hallgatója vett részt, akik két héten át szóló-, kamara és zenekari kurzusokon fejleszthették zenei képzettségüket. A zsinagógában tartott, ingyenesen látogatható gálakoncerten Dvořák IX. (Újvilág) szimfóniáját mutatták be Delta David Gier amerikai karmester vezényletével.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Skip to content