Ünnep Szent István árnyékában

Tokajban a város központi terén emlékeztek meg augusztus 20-áról. A Szent István szobor előtt Posta György polgármester mondott ünnepi beszédet majd a városban működő egyházak képviselői szentelték és áldották még az új kenyeret.

A városvezető beszédében kiemelte, Szent István ünnepe lehetőséget nyújt a visszatekintésre és a jövőbe pillantásba is.
– Ma közösen örülhetünk annak, hogy szeretett városunkban nem kis nehézségek árán sikerült megőrizni eleink által létrehozott szellemi és tárgyi értékeinket. Szerényen gazdagítottuk a város oktatási és kulturális életét, igyekszünk tartalmas és változatos lehetőségeket, programkínálatot biztosítani. Gyarapodtunk városunk építésében, szépítésében. Nagy örömmel és némi jóleső büszkeséggel együtt emlékezzünk vissza, hogy végre birtokba vehettük Tokaj első uszodáját valamint a vízisport központot. Megszépült a kulturális negyed környezete a zsinagóga új előterével és a parkoló kialakításával. Gondot fordítunk a temető környezetére, a belvizek elvezetésére és a zártkerti programokra egyaránt. Rövidesen felépül a városi bölcsőde, megújul az Erzsébet királyné hídja és várható a gondozást igénylő gyermekek új lakóotthonának építése – hangsúlyozta Posta György. Hozzátette, van még tennivaló, mert sok hiányosságot kell felszámolni, amit csak egymásban bízva lehet megtenni.

A tokaji Jézus Szíve Római Katolikus templom előtt tartott megemlékezésen öt egyház felekezetei vettek részt. A római- és görögkatolikus mellett a református, az evangélikus és az ortodox egyházak helyi vezetői áldották és szentelték meg az új kenyeret. Az augusztus 20-i megemlékezést követően, a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál programjaként a Kulturális és Konferencia Központban hangversenyt tartottak, ahol a fesztiválnak nevet adó, világhírű nyíregyházi kórus mellett egy kínai és egy dél-afrikai énekegyüttes is fellépett.

fotók: Erdős  József

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!