Újévi köszöntés a hivatalban

A városházán köszöntötték a tokaji vállalkozókat az újév kapcsán. A hagyományos pezsgős fogadáson a polgármester az elkövetkezendő időszak fejlesztéseiről tájékoztatta a meghívottakat.

Posta György köszöntője után kiemelte, számos olyan projekt elindul az éven, amelyre már régóta várnak Tokajban. Ilyen a „zöld- és barnaváros”, amelyekre a megnyert pályázati forrás meghaladja az egy milliárd forintot. Ennek részeként kilenc városi helyszínen hajtanak végre fejlesztéseket, egyebek mellett játszóterek, parkolók és zöld területek épülnek. A hivatal udvarán található volt gazdasági- és a városüzemeltető épülete helyén pedig új, impozáns, többfunkciós épület kap helyet.
A polgármester hozzátette, a régóta tervezett hídfelújítási munkálatok is tavasszal kezdődnek el, ami várhatóan megnehezíti majd a közlekedést Tokajban. Ennek kapcsán a vízvezetéket is kicserélik a körforgalom környékén, a régi azbesztcső mellett korszerű vezetéken továbbítják majd az ivóvizet. Az Erzsébet királyné hídja pedig a korábbi terveknek megfelelően készül el. A forgalmi sávokat kiszélesítik, a két oldalán pedig külső konzolokra vezetik ki a gyalogos és kerékpáros forgalmat.
Nemcsak ez, hanem a szintén továbbépülő kerékpárút hálózat is a Nyíregyháza-Tokaj szakasz folytatásaként fog funkcionálni. A már meglévő Tarcal felé vezető kerékpárút is folytatódik, illetve Bodrogkeresztúr irányába is megépül a szakasz. Posta György elmondta, mind a biciklis, mind pedig a vízi turizmustól is az idegenforgalom növekedését várják. Ebben a szezonban már a nyaralóhajózás is elkezdődhet, idén egy ideiglenes kikötőbázissal. Az érdeklődés egyre nagyobb ezen lehetőség iránt és tíz hajó fogja majd kiszolgálni az igényeket.

Épülhet a szálloda is
A polgármester elmondta, márciusban az új, öt csillagos szálloda beruházása is megkezdődik. A száz szobásra tervezett, magas minőségű hotel amellett, hogy a munkaerő piacról is hatalmas felszívó erővel bír meghatározója lesz a város turizmusának.
Posta György kiemelte, bízik abban, hogy a tokaji sétálóutcai épületek homlokzatának felújítása valamint a Kossuth teret és a Dózsa György utcát érintő fejlesztések is elindulnak az éven, amelyek szintén emelik a városképet.
Az eseményen a polgármester mellett az alpolgármester és minden önkormányzati képviselő részt vett, így a hivatalos programot követően a vállalkozók kötetlen formában velük is tudtak egyeztetni.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!