Újabb milliárdos forrás Tokaj fejlesztésére

Mintegy egy milliárd forintot költenek Tokajban az óvárosi parti sétány kiépítésére, a belvárosi sétálóutca egységes szerkezetű átépítésére, valamint 19 főutcai ház közterületre néző homlokzatának rekonstrukciójára.

A forrást év végén biztosította a kormányzat annak a GINOP-os fejlesztésnek a részeként, amiből a világörökségi helyszínek újulnak meg. A 3,4 milliárdos összegből hét helyszín újul meg, Tokaj mellett Bodrogkeresztúrban, Sátoraljaújhelyen, Mádon, Tarcalon, Tállyán és Tolcsván valósulnak meg fejlesztések.
A Magyar Közlöny értesítésében szerepel, hogy a Tokajban az óvárosi parti sétány kiépítése mellett a belváros sétálóutcájának egységes szerkezetű átépítése valamint a sétálóutcai házak homlokzatának rekonstruckiója. A teljes borvidéket érintő fejlesztések kapcsán Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke a hegyalja.info-nak adott interjújában azt mondta, a beruházások többsége már az idén elindulhat, a jelenlegi 3,4 milliárd forintos forráson túl pedig számos fejlesztés valósul meg az idei évben, amelyek összértéke eléri a 20 milliárd forintot.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!