Újabb Michelin-csillagos étterem – Bőséges Tokaji borválaszték a Costes Downtown itallapján

A budapesti Costes Downtown a legújabb Michelin-csillagos étterem az országban, ezzel ötre nőtt az elismert éttermek száma Magyarországon. A fővárosi hely kiemelten foglalkozik a Tokaji Borvidékkel, és többi Michelin -csillagos társához hasonlóan jó hírnevét viszik a térségnek.

A Costes DownTown tavaly júniusban nyitott meg a Vigyázó Ferenc utcai Prestige Hotel Budapest épületében és már a legnagyobb hazai étteremkalauz, a Dining Guide versenyén is a legjobbak közé sorolták. Az étterem séfje Tischler Petra és Tiago Sabarigo – közölte az étterem kommunikációjával foglalkozó cég szerdán az MTI-vel.
“Izgalommal vártuk a Michelin Kalauz megjelenését, de legfőképp azért, hogy a séfváltás miatt a Ráday utcai Costesszel minden rendben lesz-e. Arra nem is gondoltunk, hogy a Costes DownTown miatt is örülni fogunk” – idézi a közlemény Gerendai Károlyt.
Az összegzés szerint a Costesek társtulajdonosa büszke arra, hogy Tischler Petra és Tiago Sabarigo mellett a Costesnek első Michelin-csillagot szerző és mindkét étterem szakmai irányítását továbbra is segítő Miguel Vieira utóda, Palágyi Eszter is kiérdemelte a Michelin csillagot. Palágyi Esztert a Dining Guide versenyén Az év séfje díjjal jutalmazták.
Az első Michelin-csillagot 2010-ben a Ráday utcai Costes étterem érdemelte ki, a következő évben a Vörösmarty téri Onyx, 2014-ben a belvárosi Borkonyha, tavaly a XII. kerületben található Tanti került a listára.
A Michelin Kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon. A híres csillagokat névtelen ellenőrök ajánlása alapján osztják ki, akik az ételek megkóstolásán kívül alaposan szemügyre veszik az étterem konyháját, edényeit, evőeszközeit, poharait és a mellékhelyiségeket is.

forrás: MTI

 

A Costes DownTown (és négy társa) borlapjukon írott formában, a sommelierjiken keresztül pedig szóban képviselik a tokaji borvidéket a vendégeik előtt. Az étteremben nagyon komoly választékot kínálnak Tokaj-Hegyaljáról, számos térségbeli pincészet jobbnál jobb borait kóstolhatja meg a közönség. Ezért pedig köszönet nekik, hiszen Tokajt és Hegyalját is népszerűsítik.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!