Tovább épülnek a tokaji kerékpárutak

A napokban jelent meg a Magyar Közlönyben az a jogszabály, amely szerint 2018-ban és 2019-ben tízmilliárd forintot költenek több száz kilométernyi bicikliút megépítésére.

A részletekről Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos beszélt az Indexnek.

Idén egymilliárd forint áll rendelkezésre a bicikliutak tervezésére. A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. egy keretközbeszerzést írt ki, amely elhúzódott, de mostanra már a 27 külön szakasz egyenkénti tervezésére is megvannak a győztesek. A szerződéseket még nyáron aláírják, 60 napja lesz a tervezőknek az engedélyes tervek elkészítésére – közölte a kormánybiztos az Index érdeklődésére.
A 27 szakaszt főleg a Balaton körüli, a Duna melletti (Rajka és Budapest közötti EuroVelo 6), valamint a Budapest-Velencei-tó-Balaton közötti kerékpárút alkotja. Ezek a kiemelt projektek. Ezen kívül megtervezik a Tarcal-Tokaj-Bodrogkeresztúr és a Tokaj-Tiszabecs szakaszt is.
Révész szerint idén meglesznek a kerékpárutak engedélyes tervei, és reméli, hogy még idén elindíthatják a kivitelezésekre is a közbeszerzési eljárásokat. Ha minden jól megy, 2018-ban a 27 szakasz döntő többsége megépül,
2019-re pedig az összes tervezett kerékpárutat megépítik. Ennek egyik biztosítéka, hogy a 2018-as költségvetésben 11 milliárd forint van erre elkülönítve, amihez 5 milliárd forintnyi uniós támogatást is hozzátehetnek.

Forrás (és a cikk további része): http://inforadio.hu/belfold/2017/07/17/valtozhat_a_kresz/

illusztráció: kenyi.hu

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!