Tokajt emlegette a moszkvai pátriárka

Tokajt, mint az első orosz ortodox templom földjét emelte ki az egyházi vezető Orbán Viktor miniszterelnöknek írt gratulációjában.

A hungary.orthodoxia.org weboldalon jelent meg az a levél, amit Kirill pátriárka írt a magyar miniszterelnöknek. Moszkva és egész Oroszország pátriárkája gratulált Orbán Viktornak az országgyűlési választásokon elért eredményéhez és tapasztalt állami vezetőnek nevezte Orbán Viktort, aki -mint írja- „életének jelentős részét hazája szolgálatának szentelte”.

Az ortodox egyházi főméltóság levelében kiemelte, hogy a Budapesti Egyházmegye az Orosz Ortodox Egyházmegye része.
„A 18. században, Tokaj földjén alapíttatott az első orosz ortodox templom. Szeretnék élni a lehetőséggel, hogy köszönetet mondjak Önnek és Ön által Magyarország állami szerveinek a jó viszonyért és a figyelemért, amellyel Egyházunk életét és pasztorális szolgálatát kísérik.”írta levelében Kirill pátriárka.

Mint az ismert, a tokaji Szent Miklós Ortodox Templomot is felújítják a budapesti és miskolci mellett, Hévízen pedig újat építenek. Nemrégiben a városban tett hivatalos látogatást Antal érsek, a Budapesti-bécsi egyházmegye kormányzó főpapja, aki a beruházás kapcsán tekintette meg az épületet.

(ej)
fotó: catholicherald.co.uk

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!