Tokaji “zászló” a női labdarúgó EB-n

A riói döntő „visszavágóján” mutatkoztak be az Európa-bajnokságon

Játékvezető és asszisztens is képviseli hazánkat a vasárnap kezdődött hollandiai női labdarúgó Európa-bajnokságon. Kulcsár Katalint a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet tavaly az elmúlt év legjobb női bírójának választotta, míg a tokaji dr. Kulcsár Judit a keretben páratlan módon immár a harmadik kontinensviadalán vehet részt.

A 32 éves magyar topjátékvezető az ominózus díj legfiatalabb nyertese. Tavaly ő fújta a sípot Reggio Emíliában, ahol a Bajnokok Ligája-fináléjában a Wolfsburg 1-1-re végzett a Lyonnal, végül a büntetőpárbajt 4-3-ra nyerték a franciák. Akkor is dr. Kulcsár Judit volt az egyik asszisztense. Az előző végén Pápua-Új-Guineában az U 20-as világbajnokságon bíráskodott. Az idén a sípjelére kezdődött a Manchester City-Oympique Lyon BL-elődöntő mérkőzés, amelyet a vendégek Marozsán Dzsenifer góljával 3-1-re nyertek – dr. Kulcsár Judit ezúttal is helyt állt az oldalvonalnál.
A magyar FIFA-játékvezető korábban három másik korosztályos világbajnokságon vett részt (Azerbajdzsán U17, Costa Rica U17, Kanada U20), és aktív közreműködője volt a kanadai világbajnokságnak. Négy esztendeje a svédországi Európa-bajnokságon jelenlegi segítőjével reprezentálták hazánkat. Ő dirigálta az Olaszország–Németország (0-1) negyeddöntőt. Ezúttal ismét egy célért küzd a két Kulcsár, hiszen mindketten tagjai a hollandiai kontinensviadalnak, mely augusztus 6-ig tart. A helyszínek: Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg, Utrecht.

A 37 esztendős dr. Kulcsár Judit idestova 14 éve tagja a FIFA-keretnek. Ő is részese volt a tavalyi Bajnokok Ligája-döntőnek. Korábban két női Európa-bajnokságon, korosztályos világbajnokságokon, BL-mérkőzéseken, vb-, Eb- és olimpiai selejtezőkön állt helyt, és az országban elsőként kapott szerepet női asszisztensként a férfi NB I-ben, tehát a szó szoros értelmében zászlóvivő példaképnek számít a feltörekvő fiatalabbak előtt.
– Érdekes volt azzal szembesülni, hogy a huszonegy asszisztens között egyedüli vagyok, aki három Eb-n is részt vett. Nagyon sok összetevőnek kell klappolnia ahhoz, hogy eddig eljusson az ember. Kell hozzá egy erős családi háttér, Gyüre Levente és Nagy Zsolt személyében két hozzáértő erőnléti edző. Túl azon, hogy ketten vagyunk az Európa-bajnokságon, a magyar játékvezetést is képviseljük, és tudom, hogy sokan szorítanak nekem Szabolcs-Szatmár-Beregből is, ami jó érzéssel tölt el és inspirál – jegyezte meg érdeklődésünkre Hollandiából dr. Kulcsár Judit.

A kontinensbajnokság összes találkozóját élőben közvetíti az Eurosport.

forrás: szabolcsjv.hu

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!