Tokaji polgári piknik

Polgári pikniket tartottak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola aulájában. A Tokaji Polgári Körök, a Fidesz és a Fidelitas helyi csoportjainak szervezésében kötetlen beszélgetésre hívták a vendégeket.

A péntek délutáni rendezvényen az alapfokú művészeti iskola növendékei adtak műsort, majd Posta György polgármester és Mengyi Roland országgyűlési képviselő, választókerületi elnök köszöntötte a vendégeket.

– Örülök annak hogy ilyen délutánok létrejönne, mert fontos hogy az emberekkel beszélgessenek, véleményt cseréljenek. A mai délután pont arról szól, hogy ha bárkinek kérdése vagy problémája van, akkor az együtt megválaszoljuk vagy megoldást keressünk rá – mondta el köszöntőjében a városvezető.

– Egy évvel ezelőtt egy sokkal kisebb helységben, kevesebben találkozhattunk ugyan ilyen körben – ezt már Mengyi Roland emelte ki beszédében. Akkor indult a szerveződés, hogy egy polgári estet, egy közösségi estet szerveznek itt Tokajban, ami valóban arról szól, hogy olyan közéleti témák körül forogjanak ezek a beszélgetések, amelyek a mindennapjainkat érintik, vagy a település jövőjének építését jelenti. Ezek a beszélgetések nem találnak süket fülekre, de így a nyomatéka is nagyobb, mintha beadvánnyal, petícióval tennénk mindezt. A tavalyi évhez hasonlóan polgármester úr idén is itt van, remélem hogy nem csak a hagyományunk erősödött ma, hanem valóban olyan témákon leszünk túl, amik elősegítik a közösség és a település sorsát – tette hozzá a térség országgyűlési képviselője.

A köszöntők után a vendéglátás mellett valóban beszélgetések kezdődtek, több a közelmúltat és a közeljövőt érintő kérdésekre kaptak választ az érdeklődők.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!