Tokaji Iránytű: nyáresti beszélgető est örökségünkről

Egy kellemes nyári beszélgetés várható Bodrogkeresztúron június 17-én 18 órától, ahol igazán komoly témák kerülnek terítékre. Harmadjára kerül megrendezésre a Henye Borbárban a Tokaji Iránytű névre keresztelt beszélgető est, ahol olyan, szakmájukban sikeres emberek lesznek a vendégek, mint Winkler Nóra, Csík János, Takács Ákos és Demeter Zoltán. Egy jó pohár bor mellett hallgathatjuk meg tapasztalataikat, tanácsaikat, véleményüket, hagyományaink, örökségünk újragondolásáról.

A beszélgető estek a „Tokaji Iránytű: Értéket mutat” elnevezést kapták, ahol minden alkalommal olyan szakembereket a vendégek, akik a maguk területén értéket képviselnek és irányt tudnak mutatni. Munkásságuk precedensként szolgál, tapasztalatuk átültethető a borvidék életére. Érdemes megismernünk őket, tanulni tőlük. Az eddigi két esemény témája, a fesztiválok világa, többek között Rókusfalvy Pállal és Oszkó-Jakab Natáliával, illetve a gasztronómia mai helyzete, Ruprecht Lászlóval, Csapody Balázzsal és Szauer Judittal volt. Az estek népszerűsége is azt bizonyítja, hogy van igény a Tokaji borvidéken a párbeszédre, az új gondolatok meghallgatására.

Június 17-én tehát érdemes ellátogatni a Henye borbárban erre az izgalmasnak ígérkező beszélgetésre. A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft., aki az est főszervezője, a Tokaji borvidék világörökségi címéhez kapcsolódóan az „Újrahangolt ÖRÖKségünk” címet adta az eseménynek.

Megtudhatjuk, hogy örökségünk mitől lesz trendi, mitől válik érdekessé a mai generáció számára, hogyan tud igazi hívószó lenni. Takács Ákos, a Red Bull kommunikációs igazgatója, a Red Bull Pilvaker ötletgazdája, elmondja, hogyan tudta elérni, hogy egy egész Aréna versekre tomboljon. Csík Jánostól megtudhatjuk a titkot, hogy hogyan lehet milliókkal megszerettetni a magyar népzenét, hogyan lehet újratölteni, divatba hozni azt. Demeter Zoltán tokaji borász, a borvidéket képviseli az esten, és a beszélgetést pedig Winkler Nóra vezeti majd.
Olyan inspiráló emberekkel lesz lehetőség beszélgetni, akik tesznek azért, hogy az örökségünk, hagyományaink ne csak puszta szavak legyenek, hanem a mai világban, a mai emberek számára is könnyen értelmezhető, a száraz tankönyvek világától elrugaszkodott izgalmas témák. Érdemes eljönni!

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!