Tokajban járt az izraeli nagykövet

Tokajba látogatott Yossi Amrani. Izrael Állam nagykövetét hivatalában fogadta Posta György polgármester és Nagyné Bősze Katalin, a Tokaji Múzeum igazgatója.

A nagykövet látogatásának célja az volt, hogy egyeztessenek a következő évi kulturális lehetőségekről. Mint Yossi Amrani elmondta fontosnak tartotta, hogy újra eljöjjön Tokajba, 2016 novemberi kinevezése óta egyszer már tett itt hivatalos látogatást. Bízik abban, hogy a jó kulturális kapcsolatok a következő esztendőben is folytatódnak. A nagykövet több tárlatot és filmet is ajánlott a városnak, de közösen dolgoznak azon is, hogy a város egy állandó tárlatot rendezzen be a zsidó emlékekből is.

Posta György a binyaminai testvérvárossal való kapcsolatfelvételben kérte Amrani segítségét. A polgármester elmondta, évek óta nincs valós kapcsolat a két település között, az ottani polgármester pedig a közelmúltban sajnos elhunyt, így a tokaji megkeresésre nem érkezett válasz. Izrael magyarországi nagykövete megígérte, hogy felveszik a kapcsolatot és bízik benne hogy működő kontaktus alakul ki a két boráról is ismert település között.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!