Tokajban is felcsendül a kórusmuzsika

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye települései mellett Tokajban és Kazincbarcikán is lesz hangverseny a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzus programjában.

Hagyomány már, hogy Nyíregyháza mellett vidéki helyszíneken is rendeznek hangversenyeket. A szervezők célja mindezzel az volt, hogy az ott élő, kultúrát szerető emberek is gyönyörködhessenek a messziről érkezett kórusok műsorában.

– A vidéki fesztiválok helyszínéül olyan településeket igyekszünk kiválasztani, amelyeken van kulturális élet, mozgósítható a hallgatóság, van minőségi elvárás. Az idei vidéki helyszíneink között található Gyüre, Nyírbátor, Nyírbogát, Tiszadada és Vállaj – tudtuk meg Szabó Dénestől. – Lesz fesztiválhangverseny Tokajban és Kazincbarcikán is, igaz, ez a két település már a szomszéd megyében található.

A felújított zsinagógában
– Tokaj felkérését azért fogadtuk el, mert a felújított zsinagógában nagyon jó énekelni, ugyanakkor szerettük volna, ha néhány külföldi énekkar megcsodálhatja a világörökséghez tartozó várost és borvidéket. Kazincbarcikán pedig van egy szakember, aki régóta figyelemmel kíséri a Cantemus énekkarainak működését és ezt a nemzetközi fesztivált, s nagyon kérte, ha tudunk, adjunk ott is egy hangversenyt – mesélte a fesztivál igazgatója.

forrás: Kelet-Magyarország

fotó: MÜPA

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!