Tokaj a pilot programban

Budapest XXII. kerülete, Debrecen és Mór mellett Tokajban vezetik majd be jövő februárban a „Minden gyermek tanuljon meg úszni” programot.

Az Úszónemzet Program részeként megvalósuló alprogramot a Magyar Úszó Szövetség dolgozta ki és az óvodai nagycsoportos gyerekeket valamint az általános iskola alsó tagozatos diákjait érinti. Célja, mint a nevéből is kiderül az, hogy minden gyermek már egészen fiatalon elsajátítsa az úszás fortélyait. A négy településen szerzett tapasztalatokkal pedig a pilot lezárulta után minden bizonnyal tovább fejlesztik a programot.
A 2021. februárja és júniusa között tartó programhoz a kormányzat közel 200 millió forint forrást is biztosít, az alprogram eredményeiről valamint a „Minden gyermek tanuljon meg úszni” kormányzati célkitűzés teljes körű megvalósításáról szóló előterjesztés jövő év októberében kerül a Kormány elé.
A tokaji egyeztetésen többek mellett részt vett Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, valamit Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó és Dala Tamás olimpiai negyedik vízilabdázó is.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Skip to content