Tisztelt Tokajiak!

A veszélyhelyzet mintegy száz napja alatt összesen 6 rendeletet és 110 határozatot kellett kiadnom a rendkívüli felhatalmazással élve, melyet most megnyugvással és tiszta lelkiismerettel adok vissza városunk Képviselő-testületének.

A korábbi határozatok és rendeletek mindegyike elérhető az alábbi linken: http://tokaj.hu/testuleti-ulesek/

Az elmúlt hónapokban összesen 30 olyan idős embert segítettünk, akik vállalták az otthon maradást.
Az önkormányzat mostanáig 6 585 762 forintot áldozott a járvány elleni védekezés közvetlen költségeire. Ez maszkok, védőfelszerelések beszerzését jelentette elsősorban, fedezetét pedig a költségvetési források átcsoportosításával biztosítottuk. Természetesen a járványhelyzet bizonytalanságára tekintettel és egy esetleges második hullámra felkészülve, minden szükséges védőfelszerelés továbbra is rendelkezésre fog állni.

Tokaj Város Önkormányzata nevében kifejezem hálámat mindazok felé, akik ebben a küzdelemben állami vagy városi szinten részt vállaltak. A védekezés arcvonalában szolgáló szociális és egészségügyi dolgozóktól a kéréseket és szabályokat fegyelmezetten betartó polgárokig, a kötelességüket maradéktalanul ellátó közszolgáktól a rendkívüli segítséget nyújtó támogatókig és önkéntesekig terjed mindazoknak sora, akiknek helytállását teljes szívemből köszönöm, akiknek teljesítménye polgármesterként és tokajiként rendkívüli büszkeséggel tölt el.
Az elmúlt bő három hónap polgármesteri szolgálatom legnagyobb kihívását jelentette, egyben pedig legerőteljesebb tapasztalatát is. Mi, tokajiak tudjuk, hogy a városunknak kivételes történelme van, melyekre mindannyian büszkék lehetünk. A járványhelyzetben tanúsított közös helytállásunk viszont kézzelfogható bizonyítékát adja annak is: méltók vagyunk ehhez a múlthoz.
A 2020-as év második fele, és vele ismeretlen gondok azonban még előttünk állnak. Akár visszatér a koronavírus, akár véglegesnek bizonyul mostani győzelmünk, akár recesszióval szembesülünk, akár gyorsan talpra áll a gazdaságunk, fel kell készülnünk újabb kemény próbatételekre.

A járványhelyzet gazdasági következményeinek felmérése folyamatosan zajlik, a májusban prognosztizált közel 60 000 000 forintos bevételkiesés a város saját bevételeinek mintegy 4%-a. Bár a nagyságrend nem tűnik óriásinak, azonban arra kérem Önöket, hogy képzeljék el, mi történne akkor, ha háztartásuk elvesztené éves bevételének a 4%-át. Addig megszokott kényelmi és jóléti kiadások lehetetlenülnének el, és a legfőbb szempontot a puszta létfenntartás jelentené. Tokaj gazdálkodása jelenleg ilyen helyzetben van, a legrosszabbra készülve tervezünk a következő másfél, két évre. Kérem mindannyiuk felelősségteljes hozzáállását és megértését.

Városvezetőként szeretném megköszönni vezetőinknek, szakembereinknek és minden munkavállalónak ebben az időszakban végzett, néhol emberfeletti munkáját.

Posta György polgármester

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!