Tisztelgés a hősök előtt

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira emlékeztek Tokajban. Október 23-án a Tokaji Múzeummal szembeni emléktáblánál tartottak ünnepi műsort.

A szabadságharc hatvankettedik évfordulója előtt tisztelegve a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola tanulói valamint a nyíregyházi Mandala Dalszínház adott ünnepi műsort. A vendégeket Posta György polgármester köszöntötte, aki az ’56-os események máig tartó hatását hangsúlyozta. Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője pedig felelevenítette a fővárosban és vidéken történteket. Mint mondta, annak ellenére hogy a magyarok kivívták a világ elismerését segítséget nem kaptak harcukra, a magukra maradt nemzetet pedig elnyomta a szovjet túlerő.
A megemlékezés első része az emléktábla megkoszorúzásával zárult, ahol a városi intézmények, iskolák, civil szervezetek és politikai pártok tisztelegtek a hősök emléke előtt.

Téravató
A megemlékezés keretein belül adták át a Kulturális és Konferencia Központ előtti megújult teret, valamint az újonnan épült parkolót. Posta György polgármester a szalagvágás előtt elmondta, a Tokaj Alapítvány kezdeményezésére újulhatott meg a kultúrnegyed ezen része, a forrást a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács biztosította. A városvezető hozzátette, a több mint hatvan millió forintos beruházás tartalmazta a parkoló területének megvásárlását is, valamint a tér és a színházudvar kertészeti munkálatait is. A teret a Tokajban működő történelmi egyházak helyi vezetői szentelték és áldották meg.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!