Szőlőszenteléssel indul az év Tokajban

A hagyományos Vince -napi szőlő- és borszenteléssel kezdődnek az idei programok Tokajban. A hat évvel ezelőtt civil kezdeményezésre elindult program mára a város évadnyitó rendezvényévé nőtte ki magát.

A januári szőlőszentelés eredetileg nem hegyaljai szokás volt, ennek ellenére mára egyre több településen tartják meg a világörökségi borvidéken. Tokajban a Szerelmi Pincesor borászai, az Európai Borlovagrend tokaji legátusa valamint város önkormányzata szervezi idén a szőlőszentelést, ami a vendégeknek is számos érdekességet tartogat.

Január 21-én, szombaton a Tokaj-Hétszőlő birtokán a történelmi egyházak képviselő szentelik- és áldják meg a szőlőtőkét a jó termés reményében. A Szerelmi Pincesoron a helyi borászok a tavalyi termésből készült borára is áldást kérnek az egyházak helyi vezetői, a vendégek pedig több kóstolón is részt vehetnek. A látogatók az olyan hagyományos disznótoros ételekkel -mint a hurka, a kolbász, a lacipecsenye és a toroskáposzta- lakhatnak jól, a délután 1 órától kezdődő sétálókóstolón pedig nyolc pincészet három-három borát ízlelhetik meg.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!