A szociális szféra dolgozóit köszöntötték Tokajban

A Szociális Munka Napjából köszöntötték az ágazatban dolgozókat Tokajban. A járásban dolgozó szakembereket a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője és a város polgármestere is üdvözölte.

Posta Andrea beszédében elmondta, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban 130 fő ellátott vesz részt. Szociális étkeztetésben 78 fő, házi

segítségnyújtásban 144 fő, a család és gyermekjóléti szolgálatban 109 fő, az idősek klubjában 17 fő, a család és gyermekjóléti központban pedig 67 fő ellátott tartozik a szolgálathoz. Az összesen 545 ember segítése a szociális területen dolgozók feladata, a járásban a Tokaji Többcélú Kistérségi Társulás a legnagyobb ellátotti létszámmal dolgozó munkahely.

A szolgálat feladatköre is bővült, a tanév kezdetével életbe lépő törvényi változások miatt az iskolai és óvodai szociális munkát is bevezették, az összesen több mint 2500 gyerekre 3 új szakembert vettek fel.
– A munka, amit végzünk nem egyszerű és sok esetben konfliktussal jár. Ennek ellenére megvan a szépsége és fontos az is, hogy nincs két egyforma nap. Minden nap meg kell oldani valami problémát és így változatossá válik az munkánk, amihez szinte lasszóval kell fogni az embereket – mondta el a szolgálat vezetője, aki megköszönte a kollégái kitartó munkáját illetve a térség polgármestereinek a segítségét. A szociális munka napja alkalmából tartott vacsorán megemlékeztek a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt kolléganőjükről, Pányiné Kovács Anitáról is.

Posta György a Tokaji Többcélú Kistérségi Társulást is vezető polgármester szintén a dolgozók munkáját méltatta. Azt mondta, büszke arra, hogy ilyen kollégái vannak és a szociális területen folyamatos pozitív visszajelzések mutatják munkájuk profizmusát.

A Tokajban tartott vacsorán a dolgozóknak virággal, csokoládéval és ajándékkal köszönték meg a munkájukat. Az ünnepi alkalmon a tokaji mellett a tarcali, a bodrogkisfaludi, a csobaji, a szegi- és a szegilongi polgármester is részt vett. A Szociális Munka Napját 2016 óta tartják meg rendszeresen, a kormány két éve döntött arról, hogy november 12. az ágazatban dolgozók napja legyen.

fotók: Erdős József

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Skip to content