A szociális munkásokat köszöntötték

A tokaji kistérség szociális munkásait köszöntötték a Szociális Munka Napja alkalmából. Az Országgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy november 12-én az ágazat dolgozói munkaszüneti nappal is ünnepelhetnek.

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások területén jelenleg mintegy 93 ezren dolgoznak a kormány.hu adatai alapján. Kiemelt cél, hogy erkölcsileg és anyagilag is támogassák a dolgozókat. Az ígéretek szerint az ágazatban 2018-ra az átlag bruttó kereset 60-62 százalékkal fog emelkedni a 2013-as bérekhez képest. Az átlag bruttó bér a szociális szférában 2017-re 212 ezer forintra emelkedett, jövőre pedig 233 ezer forintra nő.

Kistérségi szinten ünnepeltek
A tokaji kistérség szociális dolgozóit a Gróf Széchenyi István Kollégium ebédlőjében köszöntötték. Posta Andrea a Családsegítő Szolgálat vezetője köszöntőjében elmondta a lakosság közel egyharmada küzd olyan problémával, amit szociális kezelést, gondozást igényel.
„Dolgozóink jellemzően azokkal az elesett emberekkel foglalkoznak, akik önerőből nem tudnak megküzdeni nehézségeikkel. Ők azok a segítők, akik probléma megoldási lehetőségeket tárnak fel a segítségre szoruló, vagy krízishelyzetben lévő embertársaink előtt” – hangsúlyozta a szolgálat vezetője.

Jövőre lesz húsz éve, hogy Tokajban megalakult a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat. A feladatkört két település kivételével az első időktől kistérségi szinten látták el, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 2006 óta működik, ami már a járás teljes területére kiterjed. Jelenleg 139 fő vesz részt a jelzőrendszerben, a házi segítségnyújtást 143 fő veszi igénybe. Család- és gyermekjóléti ellátásban összesen 178 főt látnak el, étkeztetésben 70-, nappali ellátásban 17 fő vesz részt, az ellátottak száma összesen meghaladja az 540 főt.

Posta György a Tokaji Kistérségi Társulás elnöke is köszöntötte a dolgozókat. Elmondta, hogy nagyra becsüli az ágazat szakembereit, személyesen maga is megtapasztalta az odaadást és kitartást, ami a dolgozókban van. Hozzátette, jelenlévő polgármester kollégáival együtt elégedettek lehetnek, hiszen sok esetben nem kerül településvezetői szintig egy-egy probléma, mert azt a szervezet lekezeli és megoldja.

A vendégeket vacsorával vendégelték meg, a jelenlévő polgármesterek pedig pezsgős koccintással köszönték meg a dolgozók odaadó munkáját.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!