A szociális területen dolgozókat köszöntötték

A szociális szféra dolgozóit köszöntötték Tokajban a Szociális Munka Napja alkalmából. A vacsorával egybekötött köszöntésen a tokaji kistérséghez tartozó települések dolgozóinak mondtak köszönetet.

A Tokaj mellett Tiszaladányból, Tiszatardosról, Csobajról, Bodrogkeresztúrból, Bodrogkisfaludról, Szegiből és Szegilongról érkezett, a szociális területen dolgozókat Posta Andrea, a Család és Gyermekjóléti szolgálat vezetője köszöntötte. Elmondta, ismét egy kihívásokkal teli évet zártak le, a számadásra pedig jó alkalom ez a nap, amikor a szakma dolgozói egy pillanatra megállhatnak. A fogadáson elhangzott, a területen a szakmai felkészültség mellett nagyon fontos az empátia, hiszen ezt a munkát csak így lehet teljes értékűen ellátni.

A szociális szféra dolgozóit Posta György, a társulás elnöke is köszöntötte. Kiemelte, örül neki, hogy több éves hagyomány szerint egy éven legalább egyszer megtudják vendégelni a dolgozókat, akik hétvégét, ünnepnapot nem ismerve mennek és segítenek azokon, akik rászorulnak. Hozzátette, polgármester társaival büszke arra, hogy profi kollégákkal dolgozhat együtt, kitartásukért és tenni akarásukért pedig külön köszönet illeti őket.
A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat kilenc településen nyújt ellátást, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást mindenhol igénybe lehet venni. Harmincnégy szakirányú végzettséggel rendelkező munkatárssal dolgoznak együtt és összesen ötszázhetvenhat ellátott tartozik hozzájuk. Ez a szám a tavalyi évhez képest növekedést mutat, akkor ötszáznegyvenöt főt láttak el. A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 1998 óta működik a térségben.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!