Szépkorút köszöntöttek

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából a Tokaji Időskorúak Otthonában köszöntötte Stefkó Károlynét Posta György polgármester, Péterné Ferencz Zsuzsanna jegyző és Gottfried Péter, az intézmény vezetője.

Irénke néninek virágcsokorral, borral, Zelenák István Tokaj a kincsek városa című könyvével és Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt oklevéllel köszöntötte a városvezető. Stefkó Károlyné Tokajban született Szegedi Margit Irén néven 1923-ban. Édesapja vasutas volt, így fiatalkorának egy részét a szolgálati hely miatt Mezőzomboron töltötte. 1950-ben házasodott meg, férjét Stefkó Károlyt szinte az egész város csak Karcsi bácsiként ismert. A II. világháború után költöztek Tokajba, ahol megalapították a szűcs üzemet.

Irénke néni több mint hatvan éven át élt boldog házasságban, gyermekük azonban nem született. Négy éve özvegyült meg, a Tokaji Időskorúak Otthonában két esztendeje él. A hozzátartozók elmondták, sokat köszönhetnek az intézménynek és az ott dolgozó szakembereknek, mert Irénke nénit nagyon rossz állapotban vitték oda a kórházból. Önerejéből már enni sem volt képes, ám a szakszerű ellátás és gondoskodás után újra jó erőben van a szépkorú.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!