Szent Iván éj a Bodrog parton

Tűzugrással, maskarás felvonulással és táncházzal ünnepelték Tokajban Szent Iván éjszakáját. A Múzeumok Hosszú éjszakájának két napos programján elsőként a Világörökségi Bormúzeumba várták a vendégeket.

A programsorozat a Benkő borászat és a Népi Ízőrző Lovagrend közös kóstolójával vette kezdetét a Múzeumok Hosszú Éjszakája Tokajban, majd a XX. század Tokaji borai címmel nyílt időszaki kiállítás a város legújabb múzeumában. A bormúzeumban Hudák István kádármester tartott rendhagyó tárlatvezetés a szerszámok és hordók között, majd a maskarások felvezetésével a vendégek a Bodrog partra vonultak.

Ott gyújtották meg a Szent Iván éji tüzeket, a Hórihorgas Hujákolók műsorába pedig a közönséget is bevonták. Őket a SzabadTáncMívesek Egyesülete követte, akik a vendégekkel együtt átugrották a tüzet.

A Múzeumok Hosszú Éjszakája szombat este 7 órától folytatódik a Tokaji Múzeumban. Ott Nagy Csaba tárogatóművész fogadja a vendégeket, majd Szegedi K. Alice Torella iparművész anyagából nyílik időszaki kiállítás.
Makoldi Miklós régész Vár-rege régész szemmel tart előadást, de lesznek „padlás mesék” és élőzenés borkóstolás is.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!