Simon László nevét viseli ezentúl a vízibázis

Simon Lászlóról nevezték el a Tokaji Vízitúra Központot. A városi kajak-kenu klub alapítója három évvel ezelőtt hunyt el, arról, hogy „mindenki Laci bácsijának” nevét viselje a központ már korábban döntöttek, a névadót azonban csak most tartották meg.

A táblaavatóval egybekötött névadó ceremónián Posta György polgármester elmondta, több dolog közrejátszott abban, hogy mostanáig húzódott a vízi bázis „keresztelője”.
– A legutóbbi terveket a koronavírus járvány első hulláma vágta ketté, ezért is fontos, hogy most végre méltó emléket tudunk állítani Laci bácsinak – fogalmazta meg Posta György. Beszédében méltatta az azóta is sikeresen működő kajak-kenu szakosztályt, hozzátéve, hogy Simon László volt az, aki mindezt felkarolta és sikerpályára irányította.

Az avatóünnepségen Schmid Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke kiemelte, Laci bácsi boldog lenne, hiszen Tokaj nem csak a borról szól már. Azt mondta, a Felnőtt és Ifjúsági Maraton Magyar Bajnokság nemes küzdelmei vagy a 2018-ban átadott impozáns épület is az ő tevékenységének eredménye.
– Nagyon sokat jártunk Tokajba Laci bácsihoz. Az ő vendégszeretete, a Tokaji Bor és ez a fantasztikus helyszín inspirált minket arra, hogy itt egy ilyen értéket teremtsünk. Bízom benne, hogy ez a létesítmény, amit pár éve miniszterelnök úrral együtt adtunk át ami méltó arra, amit Ő elkezdett és végbe vitt – mondta el az MKKSZ szeptember elején újraválasztott elnöke, aki megköszönte Posta Györgynek a közös munkát, az egyesületnek pedig az, hogy folytatják mindazt, amit Laci bácsi megkezdett. Felesége, Kati néni az avatóünnepség után lapunknak elmondta, megtiszteltetés számukra, hogy így állítottak emléket a városszerte ismert és kedvelt Simon Lászlónak.

Az emléktáblát a magyar bajnokságon részt vevő sportolók avatták fel, köztük Kövér Márton kilencszeres világbajnok maratonistával.

fotók: Erdős József

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!