Sikeresen zárult az utcazene fesztivál Tokajban

Másodjára szervezet utcazene fesztivált a Tokaj Kincsei Egyesület. Tavaly a pünkösdi hétvégén töltötték meg a várost muzsikával, annak a sikerén felbuzdulva hívták újra versenyezni a zenészeket.

Az idei rendezvényen már több mint kétszáz zenész húzta a talpalávalót a város tizennyolc pontján. Az egy kilométert meghaladó zenefolyamra ötvennégy formációnak biztosítottak a szervezők bemutatkozási lehetőséget, de a fesztiválra háromszoros túljelentkezés volt. A vendéglátóhelyek, boltok vagy épp közterületi alkotások előtt muzsikálók óránkénti váltásban, a nap folyamán háromszor egy-egy órát zenéltek, a közönség és a szakmai zsűri pedig értékelte munkájukat.

– Nehezen indult be a rendezvény, sajnos kevesen vagyunk aktív tagok az egyesületben. De már napközben szép számmal érkeztek látogatók, akik keresték a nekik tetsző műfajokat, sétáltak a városban és élvezték a produkciót – mondta el Kerekes Sándor, a Tokaj Kincsei Egyesület alelnöke. A rendezvény szervezője hozzátette, a délutáni záporok nem segítettek, de sokan kitartóak voltak és a felhők elvonulta után visszatértek a fesztiválra.

Tavaly hagyományteremtő céllal hívták életre a programot, az pedig igazolja létjogosultságát. Az egyesület sok kisebb-nagyobb rendezvényt szervez Tokajban, az utcazene fesztivál a legsikeresebb ezek közül. A zenekarok visszajelzése is pozitív volt, így a szervezők tervei között szerepel, hogy jövőre már két napos eseménnyé bővítik az eseményt májusban.

Turisztikai haszon

Kerekes Sándor szerint turisztikai és marketing haszna is van az ilyen rendezvényeknek. Sok helyi vagy Tokajba látogató ugyanis vásárol vagy fogyaszt a fesztivál környékén, az éppen ott nyaralók pedig egy tartalmas programot kapnak a kikapcsolódáshoz.

– Van program Tokajban bőven. A Fesztiválkatlan- vagy a helyi kulturális központ kínálta is számos rendezvényt kínál, ezt szeretnénk kiegészíteni a saját ötleteinkkel. Tokaj erre hivatott, szeretnek az emberek ide járni. Ha pedig tudunk nekik szórakozási lehetőséget biztosítani, akkor még pozitívabb élményekkel térnek haza – tette hozzá az egyesület alelnöke.

A közönség szavazócédulákat vásárolhatott, ami bevételének egy részét az egyesület tagjai egy Chron-beteg barátjuk gyógyulására ajánlottak fel. De a nézők által legjobbnak ítélt formáció is pénzjutalomban részesült. Szakmai zsűri is díjazta a szerintük legtehetségesebb zenészeket, a Tokaji Kulturális és Konferencia Központ pedig az idén októberi Szüreti Napokra egy újabb fellépési lehetőséget ajánlott fel.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!