Sikeres pályázati támogatással megújul a könyvtár számítógépes eszközparkja

Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdetett „Informatika a Köz szolgálatában 2020” címmel. A felhívásra a Kulturális és Konferencia Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár is jelentkezett.

Örömmel tájékoztatom kedves tokaji könyvtárhasználó látogatóinkat, hogy – a Programiroda április 15-i határozata alapján – a beadott projektünk sikeres volt. Ennek alapján 4 új asztali számítógéppel bővül a könyvtár eszközparkja.
Ezek a gépek jogtiszta Windows 10 operációs rendszerrel, professzionális vírusvédelemmel és LibreOffice irodai programcsomaggal is rendelkeznek, a mai kor legfontosabb igényeihez igazodva.

„A Németi Ferenc Városi Könyvtárban már rendkívül időszerűvé vált a fent említett fejlesztés, hisz a jelenlegi számítógépeink elavultak” – mondta Kunné Gaszper Judit könyvtárvezető. Majd hozzátette: „Akár fiatal, akár idősebb felhasználóról van szó, fontos, hogy minél rövidebb idő alatt, hatékonyan elérjék a számukra fontos ismereteket. Szeretném, ha irányt mutathatnánk nemcsak azoknak, akik nálunk sajátítják el az informatikai ismereteket, hanem bárkinek, aki intézményünkbe látogat, hogy ismerjék és használják a könyvtári szolgáltatásainkat, adatbázisunkat.”

Amint megérkeznek az új számítógépek, tájékoztatjuk hűséges és leendő Olvasóinkat!

Dr. Fintor Gábor
intézményvezető

fotónk illusztráció

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!