Segítettek a nehéz helyzetben

Több mint száz tartós élelmiszer csomagot osztott ki az Együtt Tokaj Városáért Egyesület. A lokálpatrióta szervezet már közel egy éve segít különböző formában.

A barátokból verbuválódott egyesület eredeti célja a karitatív tevékenység mellett a városszépítő munkálatok elindítása volt. Molnár Tibor, az egyesület elnöke elmondta, eleinte még a tagsággal közösen láttak neki a munkának, de mára sokan csatlakoztak hozzájuk. Olyanok, akik hittek abban, hogy közösen, közösségben gondolkodva lehet csak előre menni.

– Összefogásunk első feladata a városi tanuszoda melletti játszótér rendbetétele volt. Az ott lévő játékokat, padokat Sulyóczki Rita és az általa megálmodott színek segítségével életre keltettük a gyerekek számára. Ezt követte a vasútállomásnál található székelykapu, amit egykor Tomasovics Gyula bácsi készített, majd a vele átellenben lévő Bacchus szobor kapott új színvilágot – emlékezett vissza az elnök. Hozzátette, közben jöttek a csapat újabb ötletei és elkezdtek boros hordókat virágtartónak átalakítani. Ennek a kezdeményezésnek lett talán a legnagyobb sikere, ami arra ösztönözte őket, hogy újabb virágos ötleteken gondolkodjanak. Így fogtak neki a 130 éves feszület rendbetételének is a Tarcali úton, az 1890-ben felállított kereszt ma már múltjához méltó formában áll. Az egyes felújítások előtt egyébként kutató munkát is végeznek, a munkájukat Zelenák István nyugalmazott pedagógus, helytörténész segíti.

Segítenek a rászorulóknak
Az egyesület munkáját is némileg beárnyékolja a koronavírus okozta helyzet. Több rendezvénnyel is készültek idén, amelyeket az érvényben lévő korlátozások miatt nem tarthatnak meg. A járvány megint csak arra ösztönözte őket, hogy segítő kezet nyújtsanak.

– Sok barátunk, ismerősünk került nehéz helyzetbe az elmúlt időszakban. Segíteni nem tudunk mindenkin, de saját forrásból illetve a képviselőtestület tagjai és egyéb támogatóinknak köszönhetően a helyi szépkorúaknak, hátrányos helyzetű nagy családosoknak több mint száz darab élelmiszer csomag kiosztásával segítettük a mindennapjaikat – tette hozzá Molnár Tibor. Az egyesületi elnök kiemelte, sajnos az egyébként is hátrányos helyzetben lévő családokban élő gyermekeket a digitális oktatás még nehezebb helyzetbe sodorta. Őket, szintén adományokból számítógépekkel és tabletekkel segítették azért, hogy az egyébként jól tanuló, de nehéz anyagi helyzetben lévő gyerekek esélyei ne csökkenjenek társaikkal szemben.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!