Opera és építészet Tokajban

A zene és a tervek is főszerepet kaptak kedden délután a Paulay Ede Színházban, illetve a szomszédos Kulturális és Konferencia Központban. A színpadon a III. Puccini mesterkurzus növendékei adtak elő ismert operarészleteket, zongorán Massimo Morelli olasz karmester, zongoraművész követte őket. A magyar fiatalok mellett orosz, olasz, koreai, török és amerikai növendékek is felléptek, szórakoztatva ezzel a közönséget.

A megnyitón Posta György polgármester megköszönte, hogy újra fellépnek Tokajban a művészek és bízik abban, hogy a jövőben is lesz ennek folytatása. Kiemelte, a Szikszó városával való jó kapcsolatnak köszönhető, hogy már nálunk is hallhatják a csodálatos műfaj ifjú tehetségeit a vendégek.

A koncertet az egykori zsinagóga tetőterében berendezett kiállítás megnyitója követte. A Debreceni Egyetem Építészmérnöki Tanszékén növendékei a nyáron Tokajban jártak tanulmányúton. Azt a feladatot kapták, hogy figyeljék meg a város épületeit, majd „álmodják” őket újra. A látványtervekkel és számos tervrajzzal berendezett tárlat november 5-éig látható.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!