Önkormányzati választás: Régi-új polgármester, új testület

Jelentős változást hozott Tokajban az önkormányzati választás. Posta György magas fölénnyel újraválasztott polgármester mellett a teljes képviselőtestület kicserélődött.

A választásra jogosultak 58,71 százaléka ment el vasárnap Tokajban szavazni. Az 1847 leadott voksból 33 érvénytelen volt. A városban négy polgármester- és huszonkét képviselőjelöltből választhattak a tokajiak.

A városvezetői pozíció az öt éve hivatalban lévő polgármester Posta György nyerte meg. A szavazatok 68,36 százalékát kapta a régi-új polgármester, ez 1240 voksot jelent. Őt Gottfried Péter (328), Siku Lóránt (189) és File Csaba (57) követte.

Változás a testületben
Azt már a választások előtt tudni lehetett, hogy a hat fős képviselőtestületben változás lesz, hiszen Dévald István és Dóka János nem indult újra. A régi tagok közül azonban senki nem került be az új testületbe, s az eddigiektől eltérően két hölgy is bejutott az első hat helyre. A legtöbb szavazatot dr. Barta-Szabó Beáta kapta (954), őt Tokaj nyugalmazott polgármestere Májer János követi (887). A harmadik helyet Cseh Zoltán (741), a negyediket Molnár Tibor (708), az ötödiket Demeter Anett (582) míg a hatodikat Tóth Gergely (554) szerezte meg. Minden mandátumot nyert képviselő független jelöltként indult.

 

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!