Nyáron már két keréken Tokaj és Nyíregyháza között

A tervek szerint februárban folytatódik a Tokajt Nyíregyházával összekötő kerékpárút-hálózat építése. A mintegy 25 km hosszú bicikliút kialakítását öt ütemben végzik. A kétkeréken közlekedők pedig előreláthatóan nyáron vehetik birtokba – adta hírül a Nyíregyházi Televízió.

Az NyTV Híradójának értesülése szerint a két települést összekötő 25 km-es kerékpárút-hálózat a tervek szerint hamarosan folytatódik. Első ütemben Rakamaz külterületi szakaszán, illetve belterületén burkolat felújítást, átépítést, szabványos kialakítást végeznek majd el. A 4,9 km-es szakasz kivitelezése során felújítják az ún. Hosszú-hidat is. Mindezek mellett, a Mezőzombor és Nyíregyháza vasútvonal keresztezésében fény- és félsorompóval ellátott biztonságos vasúti kerékpáros átvezetést is kiépítenek.

Az érintett szakasz kivitelezése közel 770 millió forintba kerül majd. A projekt Tokaj és Rakamaz között három régi hidat is érint, ezeket is felújítják, összesen 304 millió forintért.
Tiszanagyfalu és Nyírtelek között több mint 650 millió forintból épül fény- és félsorompóval ellátott biztonságos vasúti kerékpáros átvezetés, Nyírtelek és Nyíregyháza között pedig 7,3 km hosszú kerékpárút szakasz épül az
egybefüggő hálózat kialakítása érdekében. A kivitelezés nettó 778 millió forint értékben valósul meg.
A projekt utolsó ütemeként a megyeszékhelyre befutó mintegy fél kilométer hosszú szakasz épül meg, amely az egyik vasúti fővonal keresztezése miatt magában foglalja egy fény- és félsorompóval ellátott biztonságos vasúti gyalogos- és kerékpáros átvezetés megépítését, mintegy 143 millió forint értékben. A két települést összekötő kerékpárutat a biciklisek feltehetően nyáron vehetik birtokba.

fotó: Szarka Lajos/nyiregyhaza.hu

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!