Négy sávon Szerencsig

Várhatóan jövőre kezdődik és 2022 végére el is készül a 37-es számú főút négysávosítása a gesztelyi körforgalom és Szerencs között. A közel 20 kilométeres szakasz bővítése már a 2000-es években is felmerült, most kormányzati támogatással meg is valósul.

A munkálatok költsége eléri a 37 milliárd forintot, az ígéretek szerint a sávok bővítése mellett jut pénz a főút további szakaszának rekonstrukciójára is. Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője a bejelentésen elmondta, sok kellemetlenséggel jár majd az építkezés, de mindenkinek közös érdeke, hogy a beruházás megvalósuljon. Hozzátette, a forgalmi sávok bővítése mellett a közlekedési veszélyforrásokat is csökkenteni kell, így új vasbeton hidakat is építenek az átfolyások fölé, három új körforgalmat alakítanak ki és az út menti fákat is kivágják. Utóbbi azért is fontos, mert sok, tragikus kimenetelű baleset megelőzhető így. Továbbá egy új körforgalom is épül a beruházás részeként a tarcali leágazásnál is.

Tervek a folytatásra
Hörcsik Richárd, a borvidék másik országgyűlési képviselője hozzátette, vannak tervek a szakasz folytatására is. Azt mondta bízik abban, hogy 2022 után a Szerencstől egészen Sátoraljaújhelyig is folytatódhat a főút bővítése, mert így lehet bekapcsolni a teljes zempléni térséget a „vérkeringésbe”.
Koncz Ferenc újságírói kérdésre elmondta, a másik ígérete, miszerint a Szerencstől Prügyön és Csobajon át egészen Tokajig tartó, úgynevezett taktaközi utak is megújulnak. A képviselő elmondta, ott a munkát már idén elkezdik a legproblémásabb szakaszokkal és több etapban készítik el a teljes hosszt.

(ej)
fotó: Erdős József

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!