Nagyszombati Passió

Kilencedik alkalommal tartottak nagyszombaton Passiójátékot Tokajban. A virágvasárnapi Jeruzsálembe érkezéstől a Jézus feltámadásáig bemutató misztériumjáték az évek alatt idegenforgalmi látványossággá nőtte ki magát.

A mintegy harminc szereplővel zajló előadás civil kezdeményezésre jött létre kilenc éve. A szereplők közt a városért és a vallási hagyományok megőrzéséért tenni akarók között orvosok, papok és lelkészek, vállalkozók valamint a város polgármestere is jelen vannak, a program húsvét előtt hagyománnyá vált.

– Van egy stabil csapat, aki mindig részt vesz a programban, de a közönségben is van számos olyan ember, aki rendszeresen visszajár – emelte ki dr. Simon Csaba, a passiójáték ötletgazdája. A cél az volt, hogy a Húsvét keresztény gyökereit mutassák be és az ünnep előtt az emberek lelkileg is feltöltődjenek.

Közeleg a jubileum
A jövőre tizedik évfordulóját tartó Passiójáték megújítására is vannak már ötletei a szervezőknek. A történeten persze módosítani nem tudnak, de pénzbeli segítséggel a jelmezeket és az eszközöket megújíthatnák, amivel még látványosabbá és hitelesebbé tehetnék az előadást.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!