Minőségi kikapcsolódás színes műfajú előadásokkal, sztárszínészekkel a tokaji Paulay Ede Színházban

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a tokaji Paulay Ede Színház 2019/2020-as őszi/téli bérletes előadásait a „Fesztiválkatlan-csapata” szervezi. Ennek kapcsán fontos kiemelnünk, hogy szeptember 24-től október 15-ig (kedd) fenntartjuk a korábbi bérletesek megszokott helyét.

Ugyanakkor október 16-tól (szerda) új nézőink is vásárolhatnak bérleteket (három árkategóriában), vagy a kiválasztott előadásra jegyeket. A három darabra szóló bérlet minőségi kikapcsolódást, színes műfajú előadásokat takar kiváló, népszerű színészekkel. Az előadások 19:00 órakor kezdődnek.

Az első előadás Romain Gary (Émile Ajar) a Salamon király szorong c. regény színpadi adaptációja lesz – sztárszereposztásban – a Rózsavölgyi Szalon előadásában november 20-án, szerdán. Salomon Rubinstein (Jordán Tamás), visszavonult nadrágkirály, aki a konfekcióiparban szerzett vagyonából ajándékküldő és lelkisegély-szolgálatot finanszíroz, de álmatlan éjszakáin odaül a telefonhoz, enyhíteni halálfélelmét, illetve tagadni annak elkerülhetetlenségét. Ez a Salamon király rokon lélekre talál Jean-ban (Mohai Tamás), a huszonöt éves taxisofőrben, aki elkeseredett küzdelmet folytat a természet törvényei ellen. Veszélyeztetett egyed például Madame Cora Lamenaire (Hernádi Judit), az egykor szebb napokat látott, hatvanöt éves sanzonénekesnő. Jean nem személyre szóló, hanem általános humanizmusból felkarolja, táncolni, majd ágyba viszi, ami bizonyos megaláztatásokkal és igen áldozatos kompromisszumokkal jár, de végül minden jóra fordul…

A második darab decemberben lesz látható (a pontos időpontról később adunk tájékoztatást) Second Life avagy Kétéletem címmel az Orlai Produkciós Irodától. A kiinduló tézis, hogy nincs olyan ember, aki ne játszott volna, ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami, vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot komolyan veszik, és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg a színpadon, ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói. Járó Zsuzsa, Kovács Patrícia, Ötvös András, Mészáros Máté, Schruff Milán színészek neve, munkássága garancia a sikerre.

A harmadik produkciót januárban mutatja be Tokajban a Veres1Színház (a pontos időpontról ugyancsak később adunk tájékoztatást). A Csoportterápia egy „mjuzikelkámedi”, vagyis vígjáték a lélekről, esendőségről, vágyakozásról, útkeresésről. Hat vadidegen – három férfi és három nő – érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban több apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét.
Fülbemászó dallamok és sziporkázóan szellemes szövegek röpítik a nézőt a „mjuzikelkámedi” felhőtlen, kacagtató, fényesen csillogó világába olyan szereplők társaságában, mint Balázs Andrea, Mészáros Árpád Zsolt vagy éppen Dósa Mátyás.

Bízunk benne, hogy előadás ajánlatunkkal felkeltettük a kedves Olvasók érdeklődését. Szeretnénk, ha minél többször találkoznánk majd a minőséget garantáló eseményeinken.

 

Bérletek a Fesztiválkatlan pénztárában, jegyek pedig a jegy.hu hálózatában, a broadway.hu, valamint a fesztivalkatlan.hu oldalon, a Fesztiválkatlan pénztárában, a tokaji Tourinform irodában kaphatók. Szép kártya elfogadó hely.
Infó: 06-30-908-6925, 06-30-633-0735, 47-552-034

Fotó: Éder Vera

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!