Megújult az orvosi rendelő

Átadták a felújított I. háziorvos-kerületi rendelőt Tokajban. Az önkormányzat tulajdonában lévő épületre hazai forrásból 25 millió forintot költöttek, a teljes rekonstrukció mellett eszközbeszerzés is történt.

Az egykori egészségügyi központ épületében működő háziorvosi rendelő felújítására egy, a Belügyminisztérium által kiírt pályázat keretein belül nyert pénzt az önkormányzat. A mintegy fél éven át tartó beruházás részeként nemcsak a rendelőt, hanem a várót és a vizesblokkot is felújították.

– A pályázat keretein belül eszközbeszerzés is történt, olyan orvosi műszereket vásároltunk, mint a defibrillátor vagy az EKG. De a bútorzatot és a számítástechnikai eszközöket is korszerűre cseréltük, így a megváltozott praxistörvénynek már eleget tudunk tenni – hangsúlyozta Posta György polgármester.

Az elnyert huszonöt millió forinthoz a városnak 1,6 millió forint saját forrásból kellett biztosítania az egykori szakrendelőtől való leválasztást is, így az épületrész saját víz, áram és gázellátást kapott. A városvezető hozzátette, régóta felújításra szorult a háziorvosi rendelő, több pályázatot is benyújtottak már a rekonstrukció elvégzésre.

– Fontosnak tartottuk, hogy ne csak a rendelő, hanem az egész környezet megújuljon és a betegeket méltó körülmények között láthassa el a háziorvos – tette hozzá a polgármester.

A munkát helyi alvállalkozók végezték és nagy hangsúlyt fordítottak arra is, hogy a felújítás ideje alatt a betegek továbbra is a megszokott magas színvonalon kapjanak ellátást.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!