Megszentelték a szőlőtőkét és az újbort

Vince -napi szőlő és borszentelést tartottak a Szerelmi Pincesoron. A tokaji borászok a történelmi egyházak helyi képviselőivel valamint az Európai Borlovagok Magyarországi Rendjének közreműködésével tíz éve hívták életre az év eleji rendezvényt.

Bár Vince napja szorosan korábban nem kötődött Hegyaljához, a szokást egyre többen meghonosították a borvidéken tokaji mintára, így ezen a hétvégén Mádon és Sátoraljaújhelyben is tartottak borszentelést.

A Szerelmi Pincesoron megtartott rendezvényen a borászatok nyitott pincékkel és falatkákkal készültek a vendégeknek, a programot szervező Kulturális és Konferencia Központ pedig kocsonya-vásárral bővítette a kínálatot. A rendezvényen részt vett a térség országgyűlési képviselője is. Koncz Ferenc elmondta, örül neki hogy ezekre a hagyományokra a rendszeresen szervezett programok keretein belül megemlékeznek, így tisztelegve a bor és azok készítői előtt. Posta György polgármester pedig megköszönte a vendégeknek azt, hogy a zord időjárás ellenére is ellátogattak a rendezvényre. Hozzátette, a régi mondás szerint aki ilyenkor bort nem iszik, az egész évben szomjazik, ezért arra buzdította a látogatókat hogy kóstolják meg a pincesor borászainak széleskörű kínálatát.

fotók: Erdős József ©

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!