Megkezdődött a Tokaji Bornapok

Hagyományosan a Tokaj-hegyaljai polgármesterek borának átadójával kezdődött el a Bornapok Tokajban. A mintegy tizenöt éves kezdeményezés az összefogást jelképezi, Hegyalja településeinek vezetői a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatójától vették át az egy üveg száraz és egy üveg édes bort.

A római katolikus templom lépcsőjén megtartott átadáson Posta György polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a Nemzeti Összetartozás Napja előtt fontos üzenete van a hegyaljai együttműködésnek is. A történelmi borvidék vezetői ritkán találkoznak így közösen, ezért is fontos hogy ez a szokás megmaradjon. A borokat Szappanos Péter a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója adta át a települések képviselőinek.

Tokaj főterén tizennégy borászat várja a vendégeket. A kóstolópavilonokban a Tokaj Reneszánsz Egyesület tagjai kínálják boraikat, a Dózsa György utcán pedig gasztrosétányt alakítottak ki.
Péntek délután Száraz Tamás „beatgalaxisával” vette kezdetét a programok sora, utána a Megasztárban ismertté vált Scwartz Dávid adott koncertet zenekarával. A péntek estét utcabállal zárták.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!