Megkezdődött az idei Crescendo Nyári Akadémia

A hagyományos, „össznépi” megnyitóval kezdetét vette a tizenhatodik Crescendo Nemzetközi Nyári Komolyzenei Akadémia. Tokajt hatodik éve töltik meg dallamokkal a zenészek, augusztus elejéig a mesterkurzusok mellett városszerte koncerteket is adnak.

Idén harmincnégy ország több mint kétszáz tanára és diákja vesz részt a nyári akadémián, ahol Haydn művészete kerül a középpontba. A növendékek és az őket oktató mesterek külön és együtt is koncerteznek majd a hátra lévő másfél hétben, lesz utcazene és miséken, istentiszteleteken is szolgálnak majd.
A fesztivál megnyitóján Beat Rink, a nemzetközi szervezet svájci elnöke elmondta, örül annak hogy újra sokan vesznek részt a mesterkurzuson Tokajban, ahol remekül érzik magukat. A világ minden tájáról érkeznek diákok és tanárok a nyári akadémiára, akiket az évek már egy családdá kovácsoltak össze. Hozzátette, a kulturális sokszínűség jegyében különleges koncertekkel várják az érdeklődőket, minden előadásuk díjmentesen látogatható bárki által.
Tarjányi Tamás, az akadémia művészeti igazgatója pedig kiemelte, a zenészek mellett fontos részesei az eseménynek azok az önkéntesek, akik az évek folyamán segítették a rendezvény megvalósítását.

A Crescendo Nyári Akadémia idén zöldre váltott, legalábbis ami a környezettudatosságot illeti. Az eldobható poharak helyett minden résztvevő névre szóló kulacsot kapott, szelektíven gyűjtik a hulladékot és papíralapú szórólapok helyett kivetítik a programokat.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!