Megjelent a 45. Tokaji Írótábor felhívása

A magyar irodalom közvetítésének kihívásai, változásai és módozatai Arany Jánostól napjainkig

Tokaji Írótábor
augusztus 10 – 13. (csütörtök, péntek, szombat, vasárnap)

A Tokaji Írótábor elnöksége meghirdeti a soron következő, 45. írótábori tanácskozást A magyar irodalom közvetítésének kihívásai, változásai és módozatai Arany Jánostól napjainkig címmel – tekintettel a 200 éve született Arany János tiszteletére meghirdetett Arany-emlékévre is.

A jövő tervezése szempontjából szükséges körbejárnunk, hogy melyek a hatékony eszközök, csatornák irodalmunk népszerűsítésében, a közönségszervezésben egyik legnagyobb költőnk és lapalapító irodalomszervezőnk, Arany János korától elindulva a mozgókép, a rádiók és televíziók elterjedésének évszázadán át egészen a közelmúlt digitális forradalmáig. Vajon milyen műfajok és közvetítő adathordozók, magatartásformák, szemléletek lesznek alkalmasak a jövőben kultúránk hatékony és színvonalas átadására társadalmunk, a magyar nemzet szellemi, lelki és identitásbeli épségének ápolása érdekében.

A tanácskozás helyszíne a Tokaji Ferenc Gimnázium és Kollégium. A hagyományok szerint a Tokaji Esték sorozatban alkotóműhelyek, folyóiratok bemutatkozása, felolvasó est, kiállítás és minőségi tokaji borok kóstolója várja a résztvevőket.

A táborba való jelentkezést postai úton a 4220 Hajdúböszörmény, Mester utca 17. A/2. vagy elektronikus úton a tokaji.irotabor@gmail.com címre várjuk Papp-Für János, a Tokaji Írótábor titkára nevére.

A JELENTKEZÉSI ŰRLAP 2017. május 8. – július 21. között a honlapunkon is elérhető: www.tokajiirotabor.hu

Érdeklődni lehet a következő telefonszámon: 06-30/814-3799.

A Tokaji Írótábor Egyesület Elnöksége

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!