Meggyújtották a negyedik adventi gyertyát

Meggyulladt a negyedik gyertya is Tokaj adventi koszorúján. A Kossuth téren Kertész Ferenc római katolikus esperes-plébános és Posta György polgármester közösen gyújtotta meg az utolsó, örömöt jelképező gyertyát.

Aranyvasárnap rendhagyó módon adventi vásárral várták a tokajiakat a főterén, ahol a városban működő szervezetek és intézmények, valamint kézművesek kínálták karácsonyi ajándékaikat. A Kossuth téren forralt borral, forró teával és egyéb finomságokkal kínálták a vendégeket, a Jézus Szíve Római Katolikus Templomban pedig Tokaj Város Vegyeskara hagyományos adventi hangversenyén vehettek részt az érdeklődők. Délelőtt a Paulay Ede Színházban Melyiket a 9 közül? című egyfelvonásos darabot láthatták.

A templomlépcsőn a gyertyagyújtás előtt Dr. Kis Imre Márai Sándor idézettel, a város vegyeskara pedig karácsonyi énekekkel készült. Kertész atya a közelgő karácsony kapcsán szólt az egybegyűltekhez majd Posta György polgármesterrel közösen gyújtották meg a gyertyát.

Az ünnepig még egy programmal várják a vendégeket a város főterén. December 23-án délután öt órától a hagyományos Betlehemes játékot adják elő az azt megszervező civilek. A szokásoknak megfelelően idén is arra kérik a tokajiakat, hogy aki teheti, az egy kis tálca süteményt vigyen magával az betlehemesre, így megvendégelhetik egymást az ünneplők.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!