Már a legjobb pezsgő is Tokajban készül

Laikusok és szakértő kóstolók a pezsgők színét, tisztaságát, gyöngyözését, illatát, valamint ízét és zamatát is vizsgálták. A hazaiak közül a Sauska Tokaj Extra Brut pezsgője lett a legjobb.

A korábban kisebb internetes cirkuszt kiváltó NÉBIH teszten tokaji pezsgő lett a legjobb. Sokan eddig csak azt kifogásolták, hogy a 40 ezer forintos Dom Pérignon pezsgő rosszabb értékelést kapott a „Tescoban kapható 1000 forintos” pezsgőnél a NÉBIH hivatalos tesztjén.

Van azonban jelentős Tokaj-hegyaljai vonatkozása is a hírnek, a teszten ugyanis a Sauska Extra Brut pezsgőjét találta a legjobbnak a NÉBIH. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szemléletformáló kampánya, a Szupermenta decemberi terméktesztjén az évvége legkedveltebb italát, a pezsgőt vette górcső alá. A laikusokból és szakemberekből álló gárda a fogyasztói kedveltségi teszten a pezsgők színét, tisztaságát, gyöngyözését, illatát, valamint ízét és zamatát is pontozta, de analitikai szempontból is vizsgálták a termékeket.

Az összesen 30 termék közül (15 hazai és 15 külföldi) a Sauska Tokaj Extra Brut pezsgője lett a legjobb a magyar pezsgők között. A közel 7000 forintba kerülő ital 15,83 pontot kapott a kedveltségi vizsgálaton, ez azt jelenti, hogy a hazaiak mellett még 13 külföldi pezsgőt is beelőzött. A teszt teljes listáját és értékelését IDE kattintva érheti el.

Nemcsak a Sauska terméke szerepelt azonban a vizsgáltak között Tokaj-hegyalján termett alapanyagból, a teszten negyedik lett a Kiskőrös székhelyű Boranal Kft. Tokaji Brutja és tizenkettedik a Dereszla 2011-es Tokaji Sparkling száraz fehér pezsgője.

forrás: hegyalja.info

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!