Letették a tokaji tanuszoda alapkövét

Megtörtént a tokaji tanuszoda alapkőletétele. A Bartók Béla utcán megvalósuló beruházás az elmúlt hetekben kezdődött el és várhatóan február közepére kész lesz épület. Úszásoktatás valószínűleg az azt követő szeptembertől lesz a tanuszodába.

Posta György polgármester szerint a tokajiak régi álma valósul meg azzal, hogy az alapkő letételre sor kerül. Az ünnepségen azt mondta, ennél csak egy dolgot vár jobban mindenki, azt az átadóünnepséget, amikor majd birtokba vehetik a tanuszodát a gyerekek. Külön megköszönte a kormányzatnak és Mengyi Roland országgyűlési képviselőnek, valamint Májer János nyugalmazott polgármesternek, hogy elindították a projektet. Hozzátette, azért is fontos ez, mert Tokajban közel 2000 gyerek tanul, ennek a negyede az általános iskolába. A gyermekszám pedig járási viszonylatot tekintve ennek a duplája.

Példaértékűnek nevezte Tokaj településfejlesztését Dr. Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár a városi tanuszoda alapkőletételén. Azt mondta, ennek a munkának fontos része a várhatóan február közepére elkészülő létesítmény is. Hozzátette, a beruházás azért is fontos mert az itt élő gyerekeket is megilletik a nagyvárosiaknak meglévő esélyek.

A tokaji tanuszodát a tervezéskor a környék építészeti sajátosságainak megfelelően alakították ki. A történelmi belvárostól megfelelő távolságban, a sportpályák és Tokaj által kijelölt hosszútávú fejlesztési területen épül fel. A 41 méter hosszú uszodában két medence lesz, a tanmedence mellett egy nagyobb, hatpályás úszómedence (15X25 méter, 1,9 méter mélységű) is helyet kap. Ezeknek köszönhetően már az óvodás kortól elkezdhető az úszásoktatás, de a mindennapos testnevelés részeként is igénybe vehetik majd a diákok. Az oktatási időn kívül pedig nyitott lesz a lakosság és turisták számára is. A tanuszoda teljes egészében állami beruházás, annak fenntartási költségeit is ők fedezik.

Dr. Mengyi Roland a térség országgyűlési képviselő beszédében azt mondta, 2014-ben Májer János akkori polgármesterrel közösen a Kereskedelmi és Idegenfogalmi Középiskola ígérték meg a tanuszoda megépülését. Akkor a lehetőségben bíztak, hogy mindezt közös erőfeszítéssel el lehet érni. A képviselő hozzátette, tudta hogy a kormányzat sem Tokajt, sem pedig az itt élőket nem fogja magára hagyni. Mengyi Roland arra kérte a résztvevőket bízzanak abban, hogy a tanuszoda beváltja a hozzáfűzött reményeket és a városban a kajak-kenu sikerek után úszóbajnokokat is avatni fogunk. Ennek kapcsán bejelentette: egy díjat alapít, amit az első tokaji tanuszodában tokaji gyerekeknek szervezett, minden évben megrendezett verseny győztesének ötven ezer forintot ajánl fel.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!