Letették a bölcsőde alapkövét

Elkezdték az újonnan épülő Tokaji Bölcsőde munkálatait. Az önkormányzat a TOP-os programok között nyert forrást a város régi hiányosságának pótlására.

Az alapkőletételen Posta György polgármester hangsúlyozta, fontos esemény a mai, hiszen a tokajiaknak régi vágyuk, hogy legyen bölcsődéjük. Korábban ugyan már pályázott az önkormányzat egy ilyen intézmény kialakítására, de nyerni csak a második nekifutásra sikerült.
– A második körben 171 millió forintot nyertünk a bölcsőde kialakítására, a hosszadalmas közbeszerzési eljárások során pedig már eljutottunk oda, hogy az alapkő letétele mellett a munkálatok is megkezdődtek – emelte ki ünnepi beszédében a polgármester.

A legkisebb gyermekek ellátására és nevelésére szakosodott intézmény 12+12 férőhelyes lesz, a város vezetője hozzátette, bízik abban, hogy minden igényt kielégít majd. Elmondta, bízik benne, hogy megtelik majd kicsikkel, hiszen sokaknak most még a környező településre kell gyermeküket vinni, ha az anyaság mellett dolgozni akarnak.

– Kívánom, hogy a nyitás után gyermekektől legyen hangos az épület, ez Tokaj számára is fontos. Egyre kevesebben vagyunk, ezért buzdítok minden fiatalt arra, hogy mire elkészül az épület a gyermekáldás is megérkezzen – tette hozzá Posta György.

A bölcsődének 2020 július végére kell elkészülnie, egy hónapra rá pedig meg is nyitja majd kapuit. Az alapkőletételen Posta György polgármester, Hetényi Zoltán a kivitelező cég képviselője, Siku Lóránt alpolgármester, Gottfried Péter és Dóka János önkormányzati képviselők helyezték el az alapkövet, illetve az erre az alkalomra készített időkapszulát.

fotók: Erdős József

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!