Közönségtalálkozó a legsikeresebb magyar írónővel

A tavalyi év legsikeresebb magyar írónője, Borsa Brown volt a Németi Ferenc Városi Könyvtár vendége. A 2017-ben az eladási listákat magasan vezető írónő találkozóján mesélt munkásságáról, pályafutása kezdetéről és készülőben lévő műveiről is.

Nem tudja sikerének a titkát, ha tudná erről is könyvet írna – mondta a tokaji könyvtárban szervezett író-olvasó találkozóján Borsa Brown. A tavalyi éven több mint százezer kötetet eladó szerző szerint az a legfontosabb, hogy őszintén ír.

– Az a célom, hogy az olvasó azt élje át olvasás közben, amit én, amikor írok. Ezt próbálom a legegyszerűbben átadni, éppen ezért beleképzelem magam a szereplő helyébe. Tehát amikor egy férfi szemével írok, akkor sokkal nyersebben írok, mintha női karakter lenne. Ettől sokkal hitelesebbé válnak az olvasónak a könyvben leírtak – mondta Borsa Brown, aki szerint a karakterközpontúság is nagyon fontos. Úgy fogalmazott, hogy a cselekmény mellett kell, hogy az olvasó valamilyen módon kötődjön a szereplőhöz is, akár pozitív, akár negatív érzelmeket kiváltva.
Borsa Brown, aki könyveinek egy része az arab világban játszódik, elmondta, hatalmas kutatómunkával jár egy-egy regény megírása, de személyes beszélgetések, elbeszélések is hozzájárulnak a teljes kép megformáláshoz. Akkor, amikor regényei az arab környezetben játszódnak napi szinten csak erre koncentrál, és még a híreket is a közel keleti csatornákon keresztül figyeli.

A szerző, annak ellenére, hogy erotikus-romantikus témában írja regényeit van egy sokkal fontosabb és súlyosabb, a társadalmi problémákat kiemelő mondanivalója is. Legújabb, két hete megjelent kötete az olasz maffia- és az arab világ után az amishokról szól. A Gyalázat és hit című regénynek pedig már készül is a folytatása Gyalázat és szenvedély címmel, a trilógia utolsó része pedig Gyalázat és szerelem címmel jelenik majd meg.

A tokaji könyvtár rendszeresen szervez író-olvasó találkozókat, előző hónapban Bán János, azaz Bán Mór, Kim Lancehagen, Gran Goa nevekkel dolgozó, fantasy- és sci-fi-író, újságíró volt az intézmény vendége.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!