Közlemény – a szelektív hulladékgyűjtő szigetek megszüntetéséről

Közlemény

 

Az elmúlt hónapokban sajnálattal tapasztaltuk, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken és környezetükben áldatlan állapotok vannak. A törvényt nem tisztelő szemetelők nem a funkciójuknak megfelelően használják ezeket a gyűjtőhelyeket, építési törmeléket, bontásból származó anyagokat halmoznak fel és tulajdonképpen illegális hulladéklerakóvá változtatták a jó szándékkal kialakított szigeteket.

Önkormányzatunk rendszeresen eltakarítja, amit ide szórnak az emberek, de egy, két nap múlva újra használhatatlanná válnak a kukák, így az elszennyezett gyűjtőedényeket a BMH nem szállítja el, városunknak kell évente több millió forintos költségen elvitetni.

Tekintettel arra, hogy egyesek „sportot” űznek az illegális szemét elhelyezéséből úgy döntöttünk, hogy a közegészségügyi szempontból veszélyes helyzet miatt a szigeteken lévő hulladékgyűjtőket fertőtlenítésre beszállítjuk a Városüzemeltető területére és ideiglenes jelleggel felfüggesztjük azok működését.

Kérünk mindenkit, hogy ezeken a területeken ne tegyenek le szemetet, mert figyelő szolgálatot állítottunk fel ezeknek a helyeknek az ellenőrzésére és pénzbüntetésre kell számítani azoknak, akik ezt a szabályt megszegik. Az Önkormányzat nem büntetni és bírságolni kíván, hanem egy szemléletváltozást szeretne elérni, mivel házhoz jövő szemétszállítással minden típusú (kivéve, veszélyes hulladék, lásd tájékoztató szerint) szemét elvitethető.

Rendkívül méltatlan Tokajhoz és a szigetek környékén lakókhoz a rágcsálókkal és fertőzéssel szennyezett szigetek, kukák állapota, ezért döntöttünk a megszüntetés, illetve ideiglenes felfüggesztés mellett.

 

Péterné Ferencz Zsuzsanna

   jegyző

Tegyünk közösen városunk tisztaságáért!

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket, hogy milyen formában és milyen időpontokban történik a hulladék elszállítása, amelynek maradéktalan betartására kérjük Önöket.

 

 

 

 

 

A kommunális szemetet minden héten szerdán szállítja a BMH (korábban ZHK.) Tokaj területén.

A sárga szemeteskukában szelektíven gyűjthetőek a papír-, műanyag-, fémhulladékok és italos kartondobozok. A szelektív hulladék elszállítása 2 heti rendszerességgel (Tokajban páros heteken) történik.

Üveg hulladék

Havonta egyszer kerül begyűjtésre az ép öblös üveg, melyhez átlátszó „ÜVEGHULLADÉK GYŰJTŐZSÁK” feliratú zsákot (postaládában elhelyezve, és ürítéskor pótolva) biztosít a BMH díjmentesen a lakosság számára.

A gyűjtőzsákba az ép, egész sörös-, boros-, pezsgős-, befőttes-, és egyéb öblös üveget lehet elhelyezni.
Az üveghulladékkal teli zsákokat a járatnapokon reggel 6 óráig, az ingatlan elé közterületre, jól látható helyre kell kihelyezni! A megtelt zsákokért a szállítási napjai:2020.06.19.; 2020.07.17.; 2020. 08.21.; 2020.09.18. ;2020.10.16.;2020.11.20.; 2020. 12.18.

A gyűjtőzsákban törött öblös üveget és síküveget ne helyezzenek el, mert azokat a BMH munkatársai munkavédelmi okokból nem szállítják el!

Lomtalanítás

A BMH a közterületek rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében a lomtalanítást nem városrészenként előre meghirdetett napokon, hanem igénybejelentés alapján, a lakossal előre egyeztetett napon végzi el. Ezzel a szolgáltatással a lom keletkezéséhez igazítható az elszállítás időpontja. A lomtalanítás továbbra is évente 2 alkalommal vehető igénybe térítésmentesen.

Az igénybejelentés történhet:

  • személyesen az ügyfélszolgálati irodákban,
  • telefonon a 06 21 3500 111-es ügyfélszolgálati telefonszámon,
  • a honlapunkról előzetesen letöltött igénybejelentő lap segítségével(településnévre kattintva az ügyfélszolgálat megadott elérhetőségein),
  • e-mailben az ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu e-mail címen,
  • az oldalon található elektronikus űrlap segítségével melyhez, kérjük válassza ki az Ön települését (főoldal/szolgáltatási terület) és kattintson a „Lomtalanítási igény bejelentése elektronikus űrlap segítségével” lehetőségre.

Ahhoz, hogy a BMH munkatársai  rögzíteni tudják a lomtalanítási igényt a következő adatokra lesz szükség:

  • lomhulladék típusa,
  • lomhulladék várható mennyisége (m3),
  • lomok elszállításának kívánt időpontja,
  • az Ön címe és elérhetőségei (név, cím, ügyfélkód, telefon, E-mail).

 

Veszélyes hulladék elszállítása (akkumulátorok, elem, festékes dobozok, olaj, növényvédelmi szerek dobozai) ingatlanonként évente 100 kg szállítható be a hulladékgyűjtő udvarokra térítésmentesen. Az ingatlanhasználónak szükséges magával vinnie a személyigazolványát, lakcímkártyáját és a legutolsó befizetett csekket.

 

Nem veszélyes hulladékot (számítógép, hűtő, autógumi, egyéb) bármikor be lehet szállítani térítésmentesen a Szerencsi hulladékgyűjtő udvarra (3900 Szerencs, Eperjes utca 7. 2150/11 hrsz) ingatlanonként negyed évente 250 kg-ot.

További információ a BHM 06 21 3500 111-es ügyfélszolgálati telefonszámán érhető el.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!