Kóstolja meg Magyarországot Tokajban!

Húsz csapat harminc féle étellel várta a Kóstolja meg Magyarországot Tokajban című rendezvényen a vendégeket. A Fesztiválkatlan parkolójában megtartott programot a Tokaji Múzeum valamint a Kulturális és Konferencia Központ szervezte, a rendezvény kapcsolódott a Magyar Turizmus Zrt. Kóstolj bele a tavaszba országos programsorozatához.

Kakastöke pörkölt, délvidéki szárma vagy éppen sárkányleves – ez csak három étel a harmincból, amit megízlelhettek a vendégek szombaton Tokajban. A Kóstolja meg Magyarországot program a gasztronómiáról szólt, a rendezvényre az ország minden tájáról és a határokon túlról is érkeztek csapatok, hogy megmutassák saját tájjellegű ételeiket. Érdeklődésben sem volt hiány, több mint ezer vendég látogatta meg a Fesztiválkatlan parkolóját, hogy megízlelhesse az akár több száz kilométerről érkezett csapat ételeit.
A szervezők nem titkolt célja volt megmutatni azt, hogy minden magyar étel mellé illik egy pohár Tokaji, legyen az akár könnyed leves, zsíros főétel vagy éppen egy finom desszert. Fontos volt a helyi gasztronómia népszerűsítése is, a tokaji csapatok többsége valamilyen halétellel készült, erősítve ezzel a város természet adta lehetőségeinek kihasználását.

Napközben verklis húzta a talp, azaz „a tányér alá valót”, a családosok a Fesztiválkatlan játszóterén vagy a mesevölgyben szórakozhattak, a zenét kedvelők pedig könnyűzenei koncerten szórakozhattak vagy a kézműves piacon tehettek szert vásárfiára a vendégek. 

ndégek.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!