Komoly tokaji kulturális pályázati sikerek és jön a Katlan-szezon is

Hat hónapja nevezték ki dr. Fintor Gábort a Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár vezetésére. Az intézmény (mint ahogyan mindenki) ebből az időszakból közel három hónapot a pandémia időszakában töltött. Ettől függetlenül komoly sikereket tudhat magáénak a tokaji kulturális élet.

„Ebben a rendkívül nehéz helyzetben örömteli hír Tokaj kulturális életének számára, hogy a Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár 60 millió forint támogatásban részesült a minisztériumi pályázatokon” – ismertette az intézmény vezetője. Dr. Fintor Gábor azt is hozzátette, hogy ezeket eszközfejlesztésre, közösségi rendezvényekre, az Adventi programokra, és a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok megszervezésére fordíthatják. „A térség egyik legkomolyabb ingyenes fesztiválja október 2 és 4-e között lesz. Mások mellett koncertezik majd Szikora Robi és az R-GO és a Neoton Família Sztárjai is” – tette hozzá a főszervező.

A korábbi tervekhez képest korábban, már július végén várja a vendégeket a Tokaj Fesztiválkatlan
„Vannak olyan előadásaink, amelyek nem változtak az elmúlt hónapokban tapasztalat helyzet után sem. Július utolsó napján a nagyszínpadon lesz látható a közkívánatra már évek óta visszatérő L’art pour’ L’art társulat, akik az Embert a falvédőről című előadást hozzák el Tokajba. Augusztus 14-én pedig Bereczki Zoltán koncertjével indul egy olyan sorozat, amiben egyebek mellett az Illúzió Mesterei showt, Orvos-Tóth Noémi előadását és Varnus Xavér koncertjét is élvezhetik nézőink” – emelte ki az intézményvezető, aki elmondta azt is, hogy még idén megtartják Rúzsa Magdi koncertjét és Hadházi László önálló estjét is. Utóbbi a Fesztiválkatlan évadzáró nagyszínpadi programja lesz szeptember 19-én. A kiemelt, nagy érdeklődéssel várt koncerteket pedig, mint Ákos vagy éppen a JAZZ+Az fellépése csak a következő szezon kínálatába kerül be.

Szorosan a Zemplén-fesztivállal
A huszonkilencedik évébe lépő Zempléni Fesztivállal eddig is szoros volt az együttműködés, az idén a korábbiakhoz képest jóval több programnak ad otthont Tokaj. Közös szervezésben valósul meg az István, a király rockopera koncertváltozata olyan sztárokkal, mint Feke Pál, Dolhai Attila vagy Szomor György. De Mácsai Pál Örkény -estje, a Boeing, boeing című bohózat, valamint Tompos Kátya és Takács Nikolas koncertje is az együttműködés keretében lesz látható Tokajban.

Dr. Fintor Gábor azt mondja, azt tapasztalják, hogy az embereknek hiányzik a kultúra és szépen fogynak a jegyek az előadásokra, a koncertekre. A már megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek az új időpontokra is, a nézőknek ezzel teendője nincs. Akinek pedig ez nem megfelelő, akkor utalvány formában vásárolhatja le jegyének árát Fesztiválkatlanos eseményre jövő év augusztus végéig, vagy kérheti a jegy árának visszatérítését is.

(ej)

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!