Képek a Szentföldről

Megnyílt Kodrucz Sándor kiállítása a tokaji Kulturális és Konferencia Központban. Az egykori zsinagógában a fotográfus Izraelben készített felvételei láthatók.

5778/70 címet kapó tárlat a héber számítás szerinti évszámot valamint Izrael állam hetvenedik évfordulójára utal. A képeket több mint ötezer fotónyi anyagból válogatták ki a kiállítás szervezői.

– A vallásban Izrael a Szentföld, de mindenkinek van saját szentföldje, az a hely ahol él – mondta el Pál István a tárlat rendezője. – Vándorkiállításként Szikszóról hoztuk Tokajba a fotókat, de szívesen fogadjuk a települések érdeklődését a tárlat iránt – tette hozzá.

Tokajban 146 fotót mutatják be az izraeli élet mindennapjait, látnivalóit és helyszíneit világpolitikamentesen. A cél, hogy az emberek ezen felvételeken keresztül is megismerjék az országot. A fényképeket készítő Kodrucz Sándor korábban sportfotósként dolgozott, öt olimpiára kísérte el a magyar versenyzőket. Tokaji tárlata április 19-éig látogatható a Kulturális és Konferencia Központban.

 

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!