Januárban igényelhető a szőlőültetvények fejlesztésére szolgáló támogatás

Január 15. és 28. között igényelhető az úgynevezett szerkezetátalakítási, vagyis a szőlőültetvények modernizálását megcélzó támogatást – mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Brazsil Dávid hangsúlyozta: az igényeket már csak online lehet benyújtani; az elektronikus ügyintézést segíthetik a hegybírók, akiket felkészítenek a pontos eljárásra. Hozzátette, hogy a támogatás megszerzésére már most érdemes felkészülni és január első napjaiban felkeresni a hegybírókat. Minden támogatás feltétele egy úgynevezett újratelepítési engedély, amelyet szintén a hegybírók állítanak ki – hívta fel a figyelmet a főtitkára. A Tokaj-hegyaljai hegyközségek elérhetőségei a www.tokajiborvidek.hu weboldalon található meg.

Az országban a szőlőterületek folyamatosan csökken, ez már az MTI infógrafikájából derül ki. Míg 1990-ben 138,5 ezer hektár volt hazánkban a termőterület nagysága, addigra tavaly már csak 71,5 ezer hektár. A magyar borok és borvidékek bemutatására egyébként az év végén egy hivatalos honlap is létrejött. A bor.hu weboldalon a hiánypótló leírások és képek mellett híreket is olvashatnak a látogatók. A weboldalon beszámolnak eseményekről és útmutatásokkal is erősíti a borkultúrát. A bor.hu a magyar borászatoknak bemutatkozási lehetőséget is biztosít, ezért várják a jelentkezésüket az adatbázisába. Az érdeklődő ez alapján könnyebben fel tudja a borászatokat keresni, így az országos partneradatbázis az MTÜ várakozása szerint a belföldi borturizmust is fellendítheti. A honlap a tervek szerint még idén eseménynaptárral és médiatárral is kiegészül, valamint elkészül az angol nyelvű változata is.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!