Informatikai fejlesztés a könyvtárban

Megújult a Németi Ferenc Városi Könyvtár számítástechnikai eszközparkjának egy része. Az Országos Informatikai Programiroda pályázatán négy új és korszerű asztali számítógépet szereztek be.

A fejlesztésnek köszönhetően az olvasók már a mindennapok elvárásainak megfelelő géppel böngészhetik az internetet. A komputerek jogtiszta operációs rendszerrel, vírusvédelemmel és irodai programcsomaggal is rendelkeznek.
– A régi gépeink már elavultak, időszerű volt az eszközpark frissítése, mondta el dr. Fintor Gábor, a Kulturális és Konferencia Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár intézményvezetője. – Bízom benne, hogy a veszélyhelyzet elmúltát követően az olvasók minél hamarabb kedvükre használhatják a számítógépeket, amin akár a könyvtárunk adta szolgáltatásokat és az adatbázist is elérhetik – tette hozzá.

A tokaji könyvtár ugyan zárva tart a hatályban lévő rendelkezéseknek megfelelően, de az intézmény falain belül mindennapos munka zajlik. Folyamatosan frissítik a több tízezer példányos állományt, a közösségi oldalon pedig játékot hirdettek, aminek végén könyvet nyerhetnek a feladványokra helyesen válaszolók.

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!